Annons

Wilma Jönsson bäst i Sverige – Trelleborg dominerade på SM

Nyligen var Wilma Jönsson Sveriges representant på EM. I helgen visade gymnasten från Smygehamn att hon är bäst i Sverige genom att vinna SM i aerobic gymnastics. Men hon pressades hårt av klubbkompisen Alva Larsson.
Gymnastik • Publicerad 3 oktober 2021
Prispallen på SM. Från vänster: bronsmedaljören Sarah Caley, silvermedaljören Alva Larsson och guldmedaljören Wilma Jönsson. Foto: Pia Saxholt
Prispallen på SM. Från vänster: bronsmedaljören Sarah Caley, silvermedaljören Alva Larsson och guldmedaljören Wilma Jönsson. Foto: Pia SaxholtFoto: Privat

Trelleborg är den stora dominanten i aerobic gymnastics. Den bilden förstärktes vid helgens tävlingar i Järfälla. Utöver SM handlade det om rikscupen och JG Aerobic Open.

Gymnaster från Trelleborgs Gymnastics & Danceclub dominerade i prislistorna och tog hem de individuella guldmedaljerna i SM, JSM och USM. Dessutom blev det guld i laggrenarna.

Annons

Med endast deltagare från en klubb blev det ett inofficiellt senior-SM. Två gymnaster från andra klubbar tvingades lämna återbud på grund av skada.

Det hindrade inte Wilma Jönsson från att göra ett av sina bästa program.

– Det kändes jämnt och bra och jag är nöjd med både prestationen och poängen, det var en av de högsta jag fått, säger Wilma Jönsson till svenska gymnastikförbundets webbplats.

– Det var jätteroligt att vara på hemmaplan och få en riktig tävling igen. Det var lite nervöst, men det är det väl alltid och det var lite tufft att köra så många rutiner på kort tid, fortsätter hon.

Men kampen om guldet blev hård. Alva Larsson utmanade.

– Båda körde riktigt bra program, sammanfattar Pia Saxholt, tränare i Trelleborgs Gymnastics & Danceclub som fick se många personliga rekord under tävlingshelgen i Järfälla, där klubben var på plats med över 30 gymnaster totalt.

– I stort sett alla slog personligt rekord. Det var många glädjetårar, säger Pia Saxholt.

Närmast väntar Svenska cupen i Vänersborg om två veckor.

För Wilma Jönsson väntar en internationell tävling i Litauen i november. Hon har även fått en inbjudan till en världscuptävling i Portugal i mars.

Fakta

SM-medaljer till Trelleborgs Gymnastics & Danceclub

Senior-SM: 1) Vilma Jönsson, 18,717 poäng, 2) Alva Larsson, 18,034, 3) Sarah Caley, 16,034

Junior-SM: 1) Ella Sofie Hartmann-Petersen, 16,751

Ungoms-SM: 1) Molly Gerdrup, 15,717

Trelleborgsgymnaster vid helgens tävlingar i Järfälla.
Trelleborgsgymnaster vid helgens tävlingar i Järfälla.Foto: Privat
”Det var jätteroligt att vara på hemmaplan och få en riktig tävling igen. Det var lite nervöst, men det är det väl alltid och det var lite tufft att köra så många rutiner på kort tid.”
Wilma Jönsson
Björn GustavssonSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons