Annons

Vilja bakom vändning och ny IFK-seger

IFK Trelleborg låg under igen och vände igen. Den här gången blev det 2–1-seger borta mot Limhamn/Bunkeflo. IFK är nu fyra matcher från serieseger i division tre.
Fotboll • Publicerad 3 september 2022 • Uppdaterad 4 september 2022
IFK Trelleborg leder division tre med fyra matcher kvar.
IFK Trelleborg leder division tre med fyra matcher kvar.Foto: Björn Gustavsson

0–1-underläge mot Lödde i förra matchen. 0–1-underläge var det också på Brovallen, där hemmalaget ledde med 1–0 efter första halvlek. Precis som Lödde lyckades IFK vända och vinna efter paus.

– Vi gör små justeringar. Och så är det viljan... Viljan att jobba för varandra över hela planen, säger Mathias Andersson, den assisterande tränaren som coachade laget tillsammans med Fadi El Hage när huvudtränaren Nezir Mehmeti var avstängd.

Annons

– Vi går lite högre i vår press och fick fatt i dem direkt. Sedan efter vårt kvitteringsmål tycker jag vi går ned oss lite, säger Mathias Andersson, som ändå fick se sitt lag hitta ett avgörande.

I den 77:e minuten kom det, när inbytte anfallaren Paolo Lilja fixade straff åt IFK, samtidigt som LB07:s Filip Johansson blev utvisad.

2–1-seger bäddar för toppmöte kommande torsdag när IFK Simrishamn kommer till Vångavallen. IFK surfar i medvind och har allt i egna händer inför höstavgörandet.

– Det kan bli en avgörande match mot Simrishamn, samtidigt kan det hända mycket i övriga matcher också. Det är fyra matcher kvar och vi har det i egna händer. Det är det läget man vill ha, säger Mathias Andersson.

Fotboll, division två

Limhamn/Bunkeflo–IFK Trelleborg 1–2 (1–0)

Mål: 1–0 Jason Rindom (8), 1–1 Oskar Malmgren (46), 1–2 Kevin Fridlund, straff (77)

”Det är fyra matcher kvar och vi har det i egna händer. Det är det läget man vill ha.”
Mathias Andersson
Björn GustavssonSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons