Annons

Vakant ordförandepost i IFK:s styrelse

Under måndagskvällen höll IFK Trelleborgs fotbollssektion årsmöte i klubblokalen på Vångavallen inför 25 närvarande. Bland ett par förändringar meddelades det att Alf Arnshed hoppar av sitt uppdrag som styrelseordförande.
Fotboll • Publicerad 10 februari 2020 • Uppdaterad 11 februari 2020
Foto: Jonas Bergström

Den tidigare ordföranden Alf Arnshed befann sig på tjänstresa under rådande årsmöte. Han väljer att avsäga sig sitt uppdrag med hänseende till sin civila arbetssituation, meddelas via föreningens representanter.

Platsen som Arnshed lämnar efter sig har ingen färdig ersättare idag, utan det är en uppgift som styrelsen kommer att arbeta med att avklara under året.

Annons

– Vi kommer ha den platsen vakant tills vidare. Sen är det upp till oss att hitta en ersättare. Det är inte någon lätt uppgift, och vi har heller inte någon tidsbestämmelse kring när den ska vara tillsatt. Vi får ta detta året till det, säger IFK:s vice ordföranden Håkan Jönsson till TA.

Ytterligare en förändring i styrelsen deklarerades under mötet: Magnus Qvist, som figurerat i föreningen tidigare tar plats som ledamot i styrelsen. Övriga är Patrik Andersson, Bo Lennart Nilsson och Mehmed Celam.

–Magnus är bra person som kan klubben. Han har varit här tidigare och vet vad det handlar om, säger Håkan Jönsson, som aviserar att styrelsens övriga konstellation bevaras intakt.

Klubben vill inte presentera några faktiska siffror. IFK:s vice ordförande säger att föreningens ekonomiska situation är stabil, men att man suktar en bredare och mer befolkad ungdomssektion.

– Det är väl ”plus/minus noll” med ekonomin. Vi har väl gjort vad vi kunnat för att skapa en trygghet inför nästa år. Vi tycker det ser lovande ut, och vi är glada för de sponsorer vi har, säger Håkan Jönsson, och tillägger:

– I övrigt så lever vi väl under samma förutsättningar som många andra klubbar: Problem med att hitta ledare till våra ungdomslag. Det har vi försökt lösa länge. Vi tackar heller aldrig nej till fler spelare. men det måste till ledare för att det ska vara möjligt att starta upp fler lag.

Håkan Jönsson medger att konkurrensen från TFF gör sig påmind i frågor gällande ungdomsverksamhet och spelarrekryteringar. Där har man fortsatt ett stort arbete framför sig.

– Vi har ökat medlemsantalet med ett fåtal personer under förra året, men det är inte enkelt i den här situationen. Vi försöker få igång ungdomsverksamheten på flick- och pojksidan. Men, som sagt, vi behöver ledare.

Hur ser ni på sportsliga målsättningar för era seniorlag?

– Vi vill att de ska ligga högt upp i sina respektive serier.

Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons