Annons

Uppgifter: Yttermittfältare har bestämt sig för TFF

Enligt uppgifter till Smålandsposten har Östers Petar Petrovic bestämt sig för att gå till TFF. Enligt tidningen ska han nobba spel i allsvenskan med Degerfors för spel på Vångavallen. ”Det är en intressant spelare”, medger TFF:s sportchef Salif Camara Jönsson.
Fotboll • Publicerad 6 januari 2021
Petar Petrovic i Östers tröja i hemmamatchen mot Ljungskile förra säsongen.
Petar Petrovic i Östers tröja i hemmamatchen mot Ljungskile förra säsongen.Foto: LENA GUNNARSSON

25-årige Petar Petrovic hade stor del i att Östers IF slutade fyra i superettan 2020. Hans kontrakt med Växjöklubben har gått ut och det har funnits stort intresse för yttermittfältaren.

Enligt uppgifter till Smålandsposten ska Degerfors försökt värva honom, liksom en polsk klubb. Dessutom har Öster erbjudit en kontraktsförlängning som han tackat nej till.

Annons

I stället ska han nu, enligt tidningens uppgifter, ha bestämt sig för att spela i Trelleborgs FF kommande säsong.

Men dessa uppgifter är inget TFF:s sportchef Salif Camara Jönsson vill bekräfta. Däremot berättar han att parterna träffats.

– Det är en duktig spelare som vi känner till. Jag har varit i kontakt med Petar, men även en annan rad spelare som jag pratat lite med. Ingenting är klart, säger TFF:s nye sportchef, som inte vill avslöja mer än så.

– Petar är en intressant spelare som hade en bra säsong förra året och det är en spännande spelartyp som vi inte har i vårt lag, säger Salif Camara Jönsson.

Petar Petrovic gjorde åtta mål i superettan under 2020, och var med det Östers bästa målskytt förra säsongen. Han har tidigare tillhört Malmö FF och bor i Malmö.

Vänstermittfältaren gjorde fyra allsvenska matcher för Malmö FF 2013 som 18-åring. Han har även spelat i allsvenskan för Brommapojkarna och i superettan för IFK Värnamo, Ängelholm och Västerås SK.

Dessutom har han spelat i serbiska Radnicki Nis.

Fakta

Peter Petrovic

Född: 15 september 1995.

Position: Vänstermittfältare.

Moderklubb: Arlövs BI.

Klubbar i karriären: Arlövs BI, Malmö FF (-2015), FK Radnicki (lån 2014), IFK Värnamo (lån 2015), Ängelholm (2016), IFK Värnamo (2017), Brommapojkarna (2018), FK Radnicki (2018/19), Västerås SK (2019), Östers IF (2020).

Jonas BergströmSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons