Annons

Uppflyttad ”tia” fick det att lossna i derby

Trelleborgs FF:s akademilag tog under fredagen sin andra raka derbyseger. Anderslövs Boik kördes över med hela 7–0 och den uppflyttade ”tian” Sanna Bergquist var inblandad i sex av lagets sju mål. ”En väldigt spelskicklig spelare som är bra med bollen. Hon kan bli livsfarlig i serien”, berömmer Trelleborgs FF Academy-tränaren Meti Bajgora.
Fotboll • Publicerad 6 maj 2022
Trelleborgs FF:s akademilag är obesegrade.
Trelleborgs FF:s akademilag är obesegrade.Foto: Johan Rydén

Förra helgen tog TFF:s nystartade akademilag hem segern i derbyt mot FCT Trelleborg med 2–0. Under fredagen stundade ännu ett derby, denna gången mot Anderslövs Boik.

– Första halvtimmen var det mycket trångt. Vi lyckas inte luckra upp dem ordentligt. Även om vi har ett stort bollinnehav, och att Anderslöv inte kommer över våran planhalva så är det inte så många ytor att spela på, analyserar Trelleborgs FF Academy-tränaren Meti Bajgora.

Annons

– Men vi fortsätter ha tålamodet. Vi vet om att förr eller senare så ska det bli ett mål.

Och det blev det också. Matchens poängdrottning, TFF:s Sanna Bergquist, var den som öppnade målskyttet i slutet av andra halvlek. Hon skulle därefter göra ytterligare tre mål och spela fram till två.

– Hon var i väldigt god form. Hon har varit duktig under hela säsongen och gjorde något mål under försäsongen. Idag släppte det ordentligt, hon spelar vanligtvis ”tia”, men idag startade hon högre upp i banan som anfallare, säger Meti Bajgora.

– En väldigt spelskicklig spelare som är bra med bollen. Hon kan bli livsfarlig i serien, berömmer Bajgora.

”Absolut inte, inget alls. Lite nerv från våra tjejer, men ändå rätt så fokuserade. Några i vårt lag kommer från Anderslövs Boik och känner varandra. Men inga heta känslor, det var en schysst match.”
Trelleborgs FF Academy-tränaren Meti Bajgora

Trots att det utspelade sig ett derby på Vångavallens D-plan fanns det inga tecken på några heta derbykänslor under matchens 90 spelade minuter.

– Absolut inte, inget alls. Lite nerv från våra tjejer, men ändå rätt så fokuserade. Några i vårt lag kommer från Anderslövs Boik och känner varandra. Men inga heta känslor, det var en schysst match, avslutar Trelleborgs FF Academy-tränaren Meti Bajgora.

Fotboll, division fyra

Trelleborgs FF Academy–Anderslövs Boik 7–0

TFF Academy: Sanna Bergquist 4, Sejla Smriko, Astrid Palmblad, Diana Dusanov

André SpångSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons