Annons

Ung duo från BK Höllviken ansluter till IFK: ”Spännande talanger”

IFK Trelleborg har knutit till sig sina första nyförvärv efter avancemanget till division två. Vänsterbacken Liam Eriksson och anfallaren Emil Lilius ansluter från BK Höllviken. Dessutom är Billi Lundin Nakaew klar som ny assisterande tränare.
Fotboll • Publicerad 25 oktober 2022 • Uppdaterad 26 oktober 2022
Nezir Mehmeti återupptar sitt samarbete med Billi Lundin Nakaew. Den sistnämnde är klar som ny assisterande tränare i IFK.
Nezir Mehmeti återupptar sitt samarbete med Billi Lundin Nakaew. Den sistnämnde är klar som ny assisterande tränare i IFK.Foto: Tomas Nyberg

En månad har gått sedan IFK Trelleborg säkrade seriesegern i division tre. Nu har klubben gjort klart med sina första nyförvärv: 20-årige Liam Eriksson och 19-årige Emil Lilius ansluter från BK Höllviken.

Lilius gjorde 16 mål i division tre, ett av dem var mot IFK på Vångavallen när IFK säkrade seriesegern den 25 september.

Annons

– En hyfsad målskytt – han är 19 år gammal och gjorde 16 mål i division tre. Han kan spela på många positioner; anfallare, tia, höger- eller vänsterytter. En speedig kille som har ett jädra tillslag när han får chansen, beskriver IFK tränaren Nezir Mehmeti.

Liam Eriksson har ett förflutet sedan tidigare i Trelleborgsfotbollen när han spelat med TFF:s P17-lag.

– Lång och stor, kraftfull. Väldigt bra offensiv. Ska bli kul att se både honom och Linus hos oss, spela det spel vi vill spela. Det är två spännande talanger, säger IFK-tränaren.

Vid sidan av nyförvärven har ett antal spelare valt att förlänga med IFK, däribland mittbacken Walter Kruse och innermittfältaren Jacob Christiansen. Även yttermittfältaren Ludvig Johansson, som stod för 14 mål denna säsong, har valt att förlänga trots att en division ett-klubb visat intresse för honom, meddelar IFK.

Och så kommer Nezir Mehmeti att få en gammal bekant som assisterande tränare. Billi Lundin Nakaew var assisterande tränare i Landskronaklubben FK Besa när Mehmeti var där. Nu återförenas duon på Vångavallen.

– En ung tränare som vill uppåt. Lätt att ha med att göra, kan fotboll, han har det mesta som behövs hos en assisterande tränare, säger Nezir Mehmeti om sin blivande vapendragare.

För närvarande är det en tid av om och men och massor av frågetecken.

– En rolig period, samtidigt så hatar jag den här perioden. Det är så mycket möten, det ska snackas och det är allt möjligt, säger IFK-tränaren.

7 november kommer laget att börja träna. Mycket kommer att hända innan dess. Bland annat finns flera luckor att fylla i organisationen kring laget, som ska bli större efter avancemanget till division två. För tillfället förs dialog med ännu en assisterande tränare. En målvaktstränare, en lagledare, en materialare och en fysioterapeut ska också till.

– Det finns dörrar som är öppna om någon är sugen, säger Nezir Mehmeti, tränaren som skrev på ett tvåårskontrakt med IFK Trelleborg tidigare under hösten.

”En rolig period, samtidigt så hatar jag den här perioden. Det är så mycket möten, det ska snackas och det är allt möjligt.”
Nezir Mehmeti
Björn GustavssonSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons