Annons

Ultralöparna tillbaka på Albäcksvallen

Pandemin gjorde att förra årets upplaga av Backyard Ultra Sydkusten fick avgöras virtuellt. I år samlas ultralöparna igen på Albäcksvallen. Klockan 10.00 på lördag går startskottet.
Ultralöpning • Publicerad 9 juli 2021
Så här såg det ut första gången Backyard Ultra Sydkusten avgjordes 2017. Efter uppehåll och virtuellt lopp förra året är arrangemanget tillbaka på Albäcksvallen.Foto: Björn Gustavsson

Som vanligt är frågan inte vem som springer snabbast utan vem som orkar hålla på längst. Varje timme går startskottet och banan är 6,7 kilometer lång.

165 löpare har anmält sig, i alla fall var det den siffran som gällde på fredagseftermiddagen. Anmälan är öppen fram till midnatt natten mot lördag.

Annons

Marcus Ekenstierna i arrangerande Sweden Runners konstaterar att man ett normalt år hade sålt slut på alla 250 startplatserna på en halvtimme.

– Nu väntar folk tills de vet att det verkligen blir av. Nu har det blivit lättnader från 1 juli, men vi ligger för nära i tid. Det hade varit annorlunda om loppet gått i september, säger Marcus Ekenstierna.

Någon folkfest vid målet kommer det inte att bli.

– Endast tävlande och tävlingsledning får befinna sig vid målområdet. Publik är däremot tillåtet utmed banan, berättar han.

Räkna med att det blir ett långt arrangemang. Folk faller ifrån efter hand och den som orkar springa flest varv vinner. 2019, senaste gången Backyard Ultra Sydkusten avgjordes, sprang segrande Niclas Gällentoft från Göteborg 35 varv, det vill säga 234,5 kilometer.

– Gå in med en positiv inställning. Ta det lugnt på banan, så kan det räcka till oanade nivåer, säger Marcus Ekenstierna i Sweden Runners.

”Nu har det blivit lättnader från 1 juli, men vi ligger för nära i tid. Det hade varit annorlunda om loppet gått i september.”
Marcus Ekenstierna
Björn GustavssonSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons