Annons

Tung hemmaförlust för TFF

Trots en lovande start fick TFF inga poäng i lördagens seriematch. Eskilsminne vände på steken och vann komfortabelt. ”Vi är inte tillräckligt effektiva”, säger TFF-tränaren Hans Malmgren.
Fotboll • Publicerad 22 augusti 2021 • Uppdaterad 26 augusti 2021
TFF-spelarna deppar när Eskilsminne jublar. Foto: Björn Sandberg/Trelleborgs FF
TFF-spelarna deppar när Eskilsminne jublar. Foto: Björn Sandberg/Trelleborgs FFFoto: Privat

Efter vinsten mot Nättraby senast åkte TFF på en ny förlust i division ett. Denna gång lyckades man inte förvalta den ledning man tidigt förskaffat sig, utan tappade till klar förlust.

Eskilsminne tog över i i andra halvlek och skrev slutsiffrorna till 1–4.

Annons

En tung förlust för TFF, som är cementerade i tabellens mittenskikt.

– Surt. De är effektiva och tar vara på våra misstag. Vi gör det bra stundtals men bollen vill inte in, säger Hans Malmgren.

Trots att söndagens match inte gav någon poängmässig utdelning kom TFF att inleda den på ett övertygande sätt.

Man tog kontroll över spelet inledningsvis och fick med sig ett mål efter 20 minuters spel. Viktoria Persson höll sig framme, rundade målvakten och satte sitt lag i förarsätet.

Men med tiden skulle Eskilsminne påvisa sin närvaro allt tydligare.

Man skapade en del fasta situationer, varpå en blev rejält kostsam för TFF. När två försvar kolliderade istället för att rensa bort bollen fanns det inte mycket mer för bortalagets Johanna Olsson att göra än att placera dit kvitteringen.

Ett snöpligt mål som föll precis före halvtidsvisslan.

– Vi får någon skada, vilket gör att Eskilsminne kan trycka på mot oss. Sen får de in sitt mål, lite turligt, vill jag hävda. Det var surt att vi inte fick ledningen med oss till andra, säger Hans Malmgren.

Elisa Lang Nilsson i en närkamp med en spelare i Eskilsminne. Foto: Björn Sandberg/Trelleborgs FF.
Elisa Lang Nilsson i en närkamp med en spelare i Eskilsminne. Foto: Björn Sandberg/Trelleborgs FF.Foto: Privat

Väl i den avslutande akten fortsatte TFF att slarva. En förlorad duell på mittplan visade sig återigen kostsam, då Eskilsminne momentet senare hade skjutit dit ledningsmålet.

TFF kom att rycka upp sig något därefter. Man hade ett par fasta situationer som antydde om att en kvittering låg i luften – men den slutliga skärpan infann sig inte.

Annons

Elin Engbe var en av spelarna som saknades denna matchdag. Hennes målsinne hade TFF behövt för att hålla liv i bataljen.

I stället skulle Eskilsminne gå ifrån med ytterligare två mål.

4–1 i det nordskånska lagets favör blev slutresultatet.

Hur besvikna är ni att ni inte får med er poäng?

– Det ger väl oss en liten törn på självförtroendet. Vi gör ingen dålig match spelmässigt, men vi är inte tillräckligt effektiva framför mål. Under säsongen har vi inte fått de där lätta” målen, som våra motståndare däremot fått. Flytet saknas ibland.

TFF får söka efter revansch kommande helg. Då gästar man Färjestadens Goif.

”Surt. De är effektiva och tar vara på våra misstag. Vi gör det bra stundtals, men bollen vill inte in.”
Hans Malmgren
Fotboll, division ett

TFF–Eskilsminne 1–4 (1–1)

TFF: Viktoria Persson

Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons