Annons

True Blues ordförande positiv till Vångavallens nya servering

När TFF tar emot Öster på söndag är det premiär för Vångavallens nya serveringsdäck. Där kan supportrar med nära anslutning till östra målburen bli serverade grillspett-baguetter och öl. Initiativet välkomnas av TFF:s supportergrupp True Blues. ”Det är roligt att det gick så snabbt”, säger ordförande Sebastian Andersson.
Fotboll • Publicerad 20 maj 2022
True Blues ordförande Sebastian Andersson är positiv till det nya bygget på Vångavallen.
True Blues ordförande Sebastian Andersson är positiv till det nya bygget på Vångavallen.Foto: André Spång

Inför TFF:s hemmamatch mot Öster kommer supportrarna ges möjlighet att ladda upp med baguetter och öl precis bakom den östra målburen.

– Vi kommer givetvis gå dit, säger TFF:s supporterförening True Blues ordförande Sebastian Andersson om arenans nya serveringsdäck.

Annons

True Blues har länge efterfrågat en servering.

– Vi har ju pratat om detta med TFF ganska länge, och pushat för det. Men att det skulle komma så snabbt, det trodde jag inte. Svaret vi fick var att det skulle dröja lite, berättar Sebastian Andersson som tror att initiativet kommer locka fler åskådare till Vångavallen.

– Ja, det tror jag verkligen. Sen har vi Landskrona i nästa hemmamatch.

”Vi har ju pratat om detta med TFF ganska länge, och pushat för att de skulle göra det här. Men att det skulle komma så snabbt, det trodde jag inte. Svaret vi fick var att det skulle dröja lite.”
Sebastian Andersson, True Blues ordförande

När serveringsdäcket har premiär gör även TFF:s beryktade grillspett comeback –serverade i baguette.

– Det har ju blivit en klassiker på Vångavallen så det är kul att det är tillbaka. Motståndarfansen pratar mycket om spetten, det har blivit som en turistgrej, säger Sebastian Andersson och skrattar.

Trots närheten till planen tror True Blues ordförande inte att samlingsytan kommer befolkas under själva matcherna.

– Jag tror inte tanken är att folk ska stå där under matcherna, och det tror jag inte att de kommer göra heller. Från True Blues sida är det en servering, ingen läktare, säger han.

Avspark

TFF–Öster

Vad: Superettan

Var: Vångavallen

När: söndag, 15.00

Hur: TA-sporten liverapporterar från matchen på trelleborgsallehanda.se

Läget i laget: TFF befinner sig i en intensiv matchperiod och har fått med sig två raka segrar (3–0 hemma mot Västerås och 2–1 borta mot Örgryte) inför söndagens drabbning mot Öster. TFF var lediga på torsdagen och de som spelat 60 minuter eller mer mot Örgryte i onsdags tillbringade fredagen med återhämtning på badhuset. Henry Offia (lår) och Nicolas Mortensen (höft) utgick i matchen mot Örgryte, men inför lördagens träning finns inga signaler om att det ska vara något som håller dem borta från söndagens match. Bödvar Bödvarsson och Abel Ogwuche borta sedan tidigare på grund av skador.

Tränartankar, Kristian Haynes: ”Vi känner oss trygga och starka i att vi har gjort bra prestationer på hemmaplan. Öster är ett välbekant motstånd, det har varit tajta matcher och lite målchanser. Jag förväntar mig en tillknäppt historia mot ett superettanerfaret Öster. Vi har två raka segrar och har en positiv känsla i allt, vilket är bra när det är så här tätt.”

André SpångSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons