Annons

Trelleborgsföreningar får pengar

Svenska spel väljer på grund av coronakrisen att dela ut en förskottsbetalning av sina gräsrotspengar. 2,7 miljoner kronor delas nu ut till 508 föreningar i Skåne.
Idrott • Publicerad 22 april 2020
En fotbollscup för ungdomar. Ungdomsidrotten i Skåne får pengar när Svenska spel delar ut gräsrotspengar i förskott.Foto: Vegard, Grøtt

Normalt delar Svenska spel ut pengar till föreningar i november. Men på grund av rådande coronapandemin, som gör att föreningar har det tufft ekonomiskt, väljer spelbolaget att ge en förskottsbetalning, resterande pengar ska delas ut i november.

– Det här är en positiv nyhet. Många idrottsföreningar har tappat intäkter till följd av Coronapandemin och ungdomsidrotten behöver allt stöd den kan få i detta läge, säger Björn Eriksson, ordförande i Riksidrottsförbundet, i ett pressmeddelande.

Annons

Totalt 20 miljoner delas ut i samband med förskottsutbetalningen, vilket kommer att avräknas från ordinarie utbetalning i höst. Pengarna går till föreningarnas ungdomsidrott.

Det är Svenska spels kunder, som via de så kallade gräsrotspengarna, som bestämmer vilka föreningar som ska få pengar. Kunderna kan ange en till tre favoritföreningar som de vill ska få del av deras satsade pengar.

Den Trelleborgsförening som får mest pengar är Trelleborgs FF, som får 21 384 kronor. TFF är på plats 15 i Skåne, de brukar annars vara bland de fem föreningar i länet som får mest pengar. Förklaringen till det är att fotbollsklubbarna i allsvenskan och superettan inte går att ha som favoritförening längre, då ett annat spelbolag nu sponsrar de serierna.

Andra föreningar i Trelleborg som är bland de 200 föreningar i Skåne som får mest pengar är FC Trelleborg (plats 80) som får 7 572 kronor, Pingvin RC (82) som får 7 333 kronor, IFK Trelleborg FK (115) 5 929 kronor, Skegrie BK (118) 5 846 kronor, Lilla Beddinge BK (119) 5 836 kronor, Trelleborgs IF (144) 4 919 kronor och Östra-Torp Smygehuk FF (154) 4 744 kronor.

Malmö FF är den förening i Skåne som får mest pengar, 159 972 kronor, följt av Helsingborgs IF som får 155 561 kronor. Fotbollen får mest pengar i Skåne, 1 857 225 kronor, följt av handbollen på 202 745 kronor och bordtennisen på 79 072 kronor.

Jonas BergströmSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons