Annons

Tränaren lämnar FC Trelleborg

Efter fyra omgångar i division fyra väljer FC Trelleborg och tränaren Malik Sesay att gå skilda vägar.
– Jag har fått ett nytt jobb. Med tanke på situationen hade det krävts mer energi och kraft än vad jag kan lägga ned, säger Malik Sesay.
Fotboll • Publicerad 21 augusti 2020
Malik Sesay tog över som tränare för FC Trelleborg i juni 2019.Foto: Niklas Gyberg Ivarsson

Tre poäng på fyra omgångar. Förväntad toppstrid har blivit bottenstrid för FC Trelleborg i division fyra. Enligt FCT:s ledning har de svaga resultaten inget att göra med att tränaren Malik Seasay nu lämnar klubben.

– Absolut inte. Malik hade haft fortsatt förtroende hos oss. Han är en kompetent tränare, säger Michael Lindwall, ordförande i FC Trelleborg.

Annons

Malik Sesay berättar att hans arbete innebär sena tider vilket gör att han inte har möjlighet att vara med på alla träningar och matcher.

– Att vi har haft lite stolpe ut på planen gör inte situationen enklare, samtidigt har det inte med det sportsliga att göra. Jag har trivts bra i FC. Vi hade ett bra gäng förra säsongen och var nära att klara oss kvar. I våras såg det väldigt bra ut, sedan blev det som det blev. Det har varit en konstig säsong, säger han.

I samband med träningen på torsdagskvällen blev spelarna informerade. Den assisterande tränaren Ojiego Chimezie kommer att leda laget i lördagens bortamatch mot Limhamns FF.

Därefter hoppas Michael Lindwall ha en ny huvudtränare på plats.

– Förhoppningen är att vi löser det under helgen, säger han.

– Vi har ju anat detta med Malik. Han har varit öppen och ärlig med oss. Under de sista 14 dagarna har vi fått veta att detta med hans jobb var på gång, fortsätter Michael Lindwall.

Med sju matcher kvar är uppdraget till den nye tränaren att hålla klubben kvar i division fyra. I nuläget ligger FCT på negativ kvalplats.

– Vi hade ett bra samtal med spelarna i torsdags. Truppen är fortfarande intakt. Vi är optimistiska, säger Michael Lindwall.

Avgående tränaren Malik Sesay tror också att FC klarar sig kvar i division fyra.

– Tar man bort att släppa in enkla mål klarar man sig hur enkelt som helst, säger han.

Björn GustavssonSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons