Annons

TFF vill se mer av anfallare

Henry Offia kommer att stanna kvar hos TFF även över nästa vecka. Klubben vill se mer av den provspelande anfallaren innan de tar beslut. TFF kommenterar också ryktet om att de ska vara intresserade av en meriterad mittfältare.
Fotboll • Publicerad 28 januari 2021 • Uppdaterad 29 januari 2021
Henry Offia kommer att träna vidare med TFF.Foto: Tomas Nyberg

Förra torsdagen kom Henry Offia till Vångavallen. Den 21-årige anfallaren skulle träna med TFF till och med denna vecka. Men han kommer att stanna längre än så. TFF vill se mer av honom och han tränar med laget även nästa vecka.

Eventuellt kommer han även att spela i träningsmatchen mot Österlen nästa lördag.

Annons

– Vi vill se mer av honom. Han har fina egenskaper, är i en bra ålder och har gjort bra ifrån sig. Han ser oss som ett intressant lag, säger Salif Camara Jönsson, sportchef i TFF.

Henry Offia, som kommer från Nigeria, tillhörde tidigare Sirius som han kom till 2018. Han gjorde åtta allsvenska matcher för Uppsalaklubben 2019 och tre 2018.

Förra säsongen värvades han till TFF:s konkurrent i superettan, Dalkurd. Två mål på 23 matcher blev det under 2020.

De tre provspelarna som kom i måndags, Amar Muhsin, Adin Bukva och Mateusz Hewelt, gör sin sista träning med laget imorgon fredag. De kommer inte att träna mer med laget.

– Vi ska utvärdera dem och se vart det landar. Det är duktiga spelare som gjort bra ifrån sig. Det blir en angenäm utvärdering för oss att göra, säger Salif Camara Jönsson.

Kvällsposten har skrivit att TFF ska vara intresserade av Johan Blomberg. Den 33-årige yttermittfältaren från Lund, som spelat i allsvenskan med Halmstads BK, AIK och Gif Sundsvall, ska enligt tidningen längta hem till Skåne, och ska ha en möjlighet att bryta sitt kontrakt med Gif Sundsvall.

– Jag läste det också. Det finns inte så mycket mer att kommentera om det än att det är en duktig spelare och att det hade kunnat vara en bra spelare för oss. Om det finns möjlighet att ta in honom, eller om han är en spelartyp vi behöver, har vi inte analyserat, säger TFF:s sportchef.

TFF har en plats i truppen för ytterligare en yttermittfältare, berättade Salif Camara Jönsson för TA-sporten tidigare i veckan.

”Det finns inte så mycket mer att kommentera än att det är en duktig spelare och att det hade kunnat vara en bra spelare för oss. Om det finns möjlighet att ta in honom, eller om han är en spelartyp vi behöver har vi inte analyserat.”
Salif Camara Jönsson, sportchef TFF.
Jonas BergströmSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons