Annons

TFF-tränaren: ”Det är klara direktiv, inga spelare in nu”

Lite i skymundan i coronatider stängde det svenska transferfönstret på tisdagen. Pa Konate blev aldrig klar för TFF men han tränar vidare med laget. ”Det är klara direktiv, inga spelare in nu”, säger tränaren Kristian Haynes.
Fotboll • Publicerad 2 april 2020
Pa Konate tränar fortsatt med TFF. Arkivbild.
Pa Konate tränar fortsatt med TFF. Arkivbild.Foto: Jonas Bergström

Det är tuffa ekonomiska tider för fotbollsklubbarna på grund av coronaviruset. Flera klubbar har permitterat spelare eller personal. TFF kommer i nästa vecka komma med besked om hur de ska möta den nya ekonomiska verkligheten.

När intäkterna minskar är det svårt att värva spelare. Förre Malmö FF-backen Pa Konate har tränat med TFF sedan den 13 februari och han spelade även i träningsmatchen mot Öster den 8 mars.

Annons

Men när transferfönstret stängde på tisdagen är han fortsatt klubblös.

– Det är klara direktiv, inga spelare in nu, säger TFF-tränaren Kristian Haynes.

När TFF nu börjat träna igen är Pa Konate kvar på Vångavallen och han kommer att fortsätta träna med laget.

– Han ökar kvalitén på träningen så jag ser inga nackdelar med att han fortsätter träna med oss och Pa var öppen för att fortsätta träna med oss, säger Kristian Haynes, om vänsterbacken som förra årets spelade i Gif Sundsvall.

TFF har minskat lönekostnaden i truppen i och med att de släppte Jakob Glasberg i början veckan. Högerbacken gick till Brommapojkarna.

– Det gav lite utrymme men trots det finns det inte budget för att ta in någon, säger Kristian Haynes.

Det är högst osäkert när superettan kan starta. TFF arbetar i nuläget utifrån att det blir seriestart den 6 juni.

Från och med den 1 juli kan svenska klubbar värva spelare igen.

Jonas BergströmSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons