Annons

TFF studsade tillbaka – vann på Öland

Efter tunga 1–4 förra helgen mot Eskilsminne hittade TFF tillbaka till vinnarspåret när laget vann med 3–1 mot Färjestaden på Öland.
Fotboll • Publicerad 28 augusti 2021
Hans Malmgren, tränare TFF dam.
Hans Malmgren, tränare TFF dam.Foto: Jonas Bergström

TFF-tränaren Hans Malmgren konstaterade efter segern mot Färjestaden att hans lag gjorde en sämre match än mot Eskilsminne, men nu räckte det till tre poäng.

– Det var inget skönspel men en viktig seger för oss efter förlusten i förra matchen, konstaterar tränaren.

Annons

TFF fick en bra start på matchen när Viktoria Persson gjorde matchens första mål redan i sjunde minuten efter en hörna.

Anna Plantin gjorde sedan 2–0 – trodde TFF-lägret, när hennes skott träffade hjulet inne i målet innan den studsade ut, men domarteamet upptäckte inte det.

– Det blev lite frustration hos oss efter det och vi fick inte riktigt igång vårt spel i första halvlek, säger Hans Malmgren.

Men Anna Plantin skulle ändå få göra 2–0, i den 70:e minuten, när hon kämpade sig igenom hemmaförsvaret.

Åtta minuter senare kom även 3–0 genom Jennifer Lilliehöök och matchen var vunnen. Först på övertid reducerade Färjestaden.

– Spelmässigt var det ingen vidare match från oss, däremot inställningsmässigt och de segrarna är lika viktiga. Färjestaden är ett fysiskt lag och vi gör det bra som står emot det spelet, säger Hans Malmgren.

– Vi har även haft det lite tufft på längre bortamatcher tidigare så det var skönt att vinna även i det avseendet, säger tränaren.

På onsdag väntar Elitettan-laget Borgeby i Svenska cupen hemma på Vångavallen.

– Det ska bli intressant att se hur vi kan mäta oss mot dem. De vann ju vår serie förra året, vilket var en besvikelse för oss. Vi vill gärna visa vad vi kan, säger Hans Malmgren, om onsdagens cupmatch.

”Det ska bli intressant att se hur vi kan mäta oss mot dem. Vi vill gärna visa vad vi kan.”
Hans Malmgren, tränare TFF-dam.
Jonas BergströmSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons