Annons

TFF ska bygga en vinnarkultur: ”Vi får börja på träning”

När TFF står inför årets första träningsmatch är det med ett tydligt fokus på att titta framåt och att inte titta för mycket bakåt. Efter tre svåra år ska TFF försöka bygga en vinnarkultur.
– Vi får börja på träning, vi får börja med kravställning. De här grejerna behöver upp, säger tränaren Kristian Haynes.
Fotboll • Publicerad 5 februari 2021
Kristian Haynes, tränare i TFF.Foto: Tomas Nyberg

På lördagen ställs TFF mot nyblivna division ett-laget Österlen FF.

– Skönt att lämna de andra intervjuerna från förra året bakom sig och börja bygga något nytt, säger tränaren Kristian Haynes inför årets första match.

Annons

Det är fokus framåt som gäller, inte bara mentalt. På träningarna hittills har man lagt mycket fokus på anfallsspelet, till skillnad från hur det var förra säsongen.

– När det gäller försvarsspelet har vi en ingång med oss från förra året som ändå var bra. Offensivt har vi lite ändringar i vårt arbetssätt, vissa saker som vi fastställt i utvärderingar för att bli bättre i offensiven. Sedan saknar vi ju lite spelare som vi har rekryterat för de rollerna. Synd att vi inte får minuter på dem nu, men det kommer, resonerar TFF-tränaren.

Ny match, nytt år och nya möjligheter men också massor av lärdomar att dra. TFF måste bryta en förlorande trend som hängt med laget de tre senaste säsongerna.

Tränaren Kristian Haynes pratar om vikten av att nya spelare har kommit in med sina erfarenheter. Han pratar också om en attitydförändring som man jobbar med.

– Vi får börja på träning, vi får börja med kravställning. De här grejerna behöver upp. Det jobbar vi med och pushar laget till att få fram. Att man verkligen tar det på allvar, är det tävling på träning så se till att vinna. Det är där någonstans du måste börja bygga den känslan.

Årets första match innebär att det kommer att bli speltid för alla. För provspelande anfallaren Henry Offia, som varit i TFF i två veckor, blir det sista chansen att göra avtryck.

– Det finns en spännande potential i honom. En ung, bubblande spelare, säger Kristian Haynes.

Av nyförvärven är det endast innermittfältaren Simon Amin som kommer till spel. Petar Petrovic vilas på grund av känning i en ljumske. Vilas gör också Jesper Modig, medan Johan Blomberg ännu inte anslutit till laget.

Hampus Nilsson och Herman Hallberg kommer inte till spel på grund av skada.

Österlen FF innehåller många spelare med koppling till TFF. En av dem är spelande assisterande tränaren Zoran Jovanovic, som tillhörde TFF i tio säsonger.

Avspark

TFF–Österlen FF

Vad: träningsmatch

Var: Vångavallens konstgräs plan

När: lördag, 13.30

”Vi får börja på träning, vi får börja med kravställning. De här grejerna behöver upp. Att man verkligen tar det på allvar, är det tävling på träning så se till att vinna. Det är där någonstans du måste börja bygga den känslan.”
Kristian Haynes
Fakta

TFF:s försäsong

6 februari: TFF–Österlen, träningsmatch

13 februari: IFK Värnamo–TFF, träningsmatch

20 februari: Örebro–TFF, Svenska cupen

28 februari: Sirius–TFF, Svenska cupen

6 mars: TFF–IF Lödde, Svenska cupen

13 mars: TFF–Öster, träningsmatch

20 mars: TFF–Torns IF, träningsmatch

27 mars: Mjällby–TFF, träningsmatch

3 april: TFF–Kalmar FF, träningsmatch

Björn GustavssonSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons