Annons

TFF:s ”super-sub” hoppade in när laget överlistade Älmhult – ”Klart jag vill starta”

Hon har spelat 16 matcher, utan att ha startat en enda. När TFF slog Älmhult i slutstriden av division ett hoppade TFF:s ”super-sub” Jennifer Lilliehöök in igen och låg bakom 3–0-målet. ”Det är väldigt hård konkurrens detta året”, säger 21-åringen när det återstår en omgång av serien.
Fotboll • Publicerad 1 oktober 2022
Tilde Olsson och lagkapten Elisa Lang Nilsson omfamnar varandra. På väg in i kramen är även Rio Strand.
Tilde Olsson och lagkapten Elisa Lang Nilsson omfamnar varandra. På väg in i kramen är även Rio Strand.Foto: Tomas Nyberg

– Det känns såklart, jag tycker om att få startelvan när jag är hemma. Så att man kan komma till samlingen med ett gott humör. Klart jag vill starta, det är det jag kämpar mot, säger TFF:s anfallare Jennifer Lilliehöök efter 4–0-segern mot Älmhults IF under lördagen.

21-åringen har stått för fem mål under årets säsong, utan att ha startat en enda match. Det har blivit desto fler inhopp. När hon ersatte Tilde Olsson i slutet av andra halvlek hoppade hon in för 16:e gången den här säsongen.

Annons

– Drömmen är såklart att starta. Det är väldigt hård konkurrens detta året, jag konkurrerar ju med Tilde och hon är riktigt duktig. Så jag är ändå glad över att jag får konkurrera med henne, säger Lilliehöök.

Med sin energi och löpvilja stod hon får ett fint förarbete när Alice Tegnér kunde punktera matchen genom sitt 3–0-mål i den 82:e minuten.

– Jag vill bara ge järnet, och visas vad jag kan. Jag kommer in med mycket energi, och vill ju visa att jag kan starta med mycket energi också, säger 21-åringen som kom till TFF inför förra säsongen.

Trots den begränsade speltiden trivs hon i laget.

– Jag älskar detta laget, allihopa. En av de bästa klubbarna jag spelat i. Har du en dålig dag och kommer hit så blir det en bra dag. Alla kämpar för varandra, och det är inga sura miner. Ingen bitterhet mot varandra. Det är bara positivitet, säger Jennifer Lilliehöök.

Elisa Lang Nilsson stod för ett mål och en assist i segern mot Älmhults IF.
Elisa Lang Nilsson stod för ett mål och en assist i segern mot Älmhults IF.Foto: Tomas Nyberg

Segern mot Älmhult innebär att TFF bara är 90 minuter ifrån seriesegern. Inför sista omgången har laget en poäng ner till jagande tvåan Södra Sandby.

Det mesta talar för att det krävs en seger i sista omgången mot IS Halmia på bortaplan. Södra Sandby möter nämligen nästjumbon Staffanstorp som bara tagit sex poäng på 21 matcher.

– Jag skiter fullständigt i hur det går för Sandby. Vi kör vårt egna race, för vi ska vinna. Vi vill inte att det ska hänga på någon annan utan vi ska visa att vi är värdiga vinnare, säger Lilliehöök.

Tränare Hans Malmgren väljer att hylla sin inhoppande nummer 22.

– Vi har inte en så stor trupp, så vi behöver snurra på det för att hålla igång så många som möjligt. Sen får vissa mer speltid än andra. Jennifer är ett ypperligt komplement till Tilde. Hon gör ett jättefint inhopp idag, förutom att hon ligger bakom 3–0-målet skapar hon ett par chanser genom sin speed, säger han.

Tilde Olsson gjorde sitt 18:e mål för säsongen mot Älmhult.
Tilde Olsson gjorde sitt 18:e mål för säsongen mot Älmhult.Foto: Tomas Nyberg
Annons

Med TFF:s framgång under årets säsong, laget har bara förlorat två matcher, är det svårt att slå sig in i startelvan.

Hur jobbar du för att hålla bänkspelarna nöjda?

– Jag tror ärligt talat att tjejerna är så himla kamratlig. Även om Tilde och Jennifer konkurrerar om samma position så är de ändå bästa vänner. De håller ändå ihop. Alla gör jobbet tillsammans. Det är ett riktigt kamratgäng vi har fått ihop här.

”Jag skiter fullständigt i hur det går för Sandby. Vi kör vårt egna race, för vi ska vinna. Vi vill inte att det ska hänga på någon annan utan vi ska visa att vi är värdiga vinnare.”
Jennifer Lilliehöök, TFF

Segern mot Älmhult beskriver TFF-tränaren som ”bekväm”. Framförallt efter att Älmhult fick en spelare utvisad i andra halvlek.

– Efter 2–0 så blir det lite lugnare, vi vågar rulla lite mer. Sen när de får sin spelare utvisad så blir det ganska tydligt var det ska sluta. Då är det istället frågan om hur mycket det ska bli, säger Hans Malmgren.

Nästa lördag ska serien avgöras. TFF reser till Halland för ett möte med IS Halmia. Vid vinst så är seriesegern TFF:s.

– Det är det här vi har kämpat mot under hela säsongen. Det märks även i den här matchen. Vi ska visa den attityden, det är ingen jävel som ska över bron.

Någon förändring i uppladdning inför rysaren kommer inte göras.

– Vi ska inte göra det svårare än vad det är. Om vi börjar kludda för mycket känns det inte rätt för tjejerna. Vi har ett upplägg vi håller oss till. Spelarna är vana vid vissa grejer och då får det bli så.

Fotboll, division ett

TFF–Älmhults IF 4–0 (2–0)

Målskyttar, TFF: Tilde Olsson, Elisa Lang Nilsson, Alice Egnér, Rio Strand.

André SpångSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons