Annons

TFF:s försiktiga glädjebesked: Bödvarsson kan snart vara tillbaka

Från början befarade Bödvar Bödvarsson att han skulle vara borta i månader. Men nu är TFF:s vänsterback, som kunde jogga på fredagen, mer optimistisk. ”Jag känner mig väldigt lättad att smärtan försvunnit så snabbt”, säger 27-åringen, som fortfarande väntar på röntgenbesked.
Fotboll • Publicerad 13 maj 2022
Så här såg det ut när Bödvar Bödvarsson skadade sig i hemmamatchen mot Brage på valborgsmässoafton. Nu hoppas han snart vara tillbaka.Foto: Tomas Nyberg

Bödvar Bödvarsson skadade sig i förra hemmamatchen mot Brage. Den isländske vänsterbacken fick gå ut i 68:e minuten när han skadat både vänster knä och ankel efter att han fastnat med foten i gräset och knät vridit sig åt ett håll och kroppen åt det andra.

Han röntgades dagen efter och i början av förra veckan genomgick han även en magnetröntgen. Han har i över en vecka väntat på resultatet av den – men ännu inte fått det.

Annons

Men nu har backen känslan av att resultatet från magnetröntgen inte är lika viktig.

– Det är konstigt att vi fortfarande inte fått resultatet, men de prioriterar väl annat än fotbollsspelare. Men det känns faktiskt väldigt bra nu, säger 27-åringen, som värvades i vintras från Helsingborgs IF.

På fredagen kunde han till och med jogga tio minuter och det kändes bra.

– Jag gjorde inga riktningsförändringar eller tempoökningar, det vara bara lugn jogging, men det kändes bra, berättar islänningen.

Han och många andra befarade de värsta när han skadade sig mot Brage, nu är känslan en annan.

– Jag känner mig väldigt lättad att smärtan försvunnit så snabbt och att det med stor säkerhet inte är något allvarligt, jag var väldigt rädd för en vecka sedan, säger Bödvar Bödvarson.

– Det har känts bättre för varje dag. Nu kan jag gå normalt också. Mitt mål är att kunna spela i sista matchen innan uppehållet mot Landskrona (den 28 maj). Det är mitt mål, om det är realistiskt vet jag inte, fortsätter vänsterbacken.

TFF-tränaren Kristian Haynes är också lättad över att utvecklingen gått åt rätt håll.

– Vi försöker jaga fatt på resultatet av magnetröntgen och det hade varit skönt att få ett besked. Men Bödvar har haft en fin utveckling och svarat upp bra på rehabiliteringen. Känslan man hade när det hände var inte bra så det är skönt att han känner sig bättre nu. Vi får se hur det utvecklar sig, säger tränaren.

Bödvar Bödvarsson får följa lördagens match mot Västerås på läktaren på Vångavallen. Han följde förra helgen hur hans lagkompisar hade det tufft på Grimsta ip och föll med 2–4 mot Brommapojkarna.

Annons

– Det var jobbigt att titta, man vill vara med på planen och hjälpa dem. Det var inte vår bästa match, men förhoppningsvis tar vi revansch på den insatsen i lördagens match, säger Bödvar Bödvarsson.

Avspark

Inför TFF–Västerås SK

Vad: Omgång sju i superettan i fotboll.

Var: Vångavallen.

När: Lördag 13:00.

Hur: TA-sporten rapporterar live från matchen på www.trelleborgsallehanda.se

Läget i laget:

Bödvar Bödvarsson är fortsatt skadad, liksom Abel Ogwuche. I övrigt är det bara långtidsskadade Petar Petrovic som är indisponibel.

TFF får tillbaka mittfältaren Simon Amin som var avstängd senast. Det innebär att Lukas Minter Wettergren får lämna truppen.

TFF:s trupp: Kasper Kristensen, Andreas Larsen, Fritiof Björkén, Mikko Viitikko, Jesper Modig, Isak Jönsson, Anton Tideman, Tobias Karlsson, Simon Amin, Haris Brkic, Othmane Salama, Johan Blomberg, Mouhammed-Ali Dhaini, Mohammed Saeid, Herman Hallberg, Liam Olausson, Nicolas Mortensen, Henry Offia.

Motståndarkollen

Västerås SK har bara tagit fem poäng på de inledande sex omgångarna. Laget kommer till Vångavallen efter en riktig genomklappning förra helgen. Då ledde laget mot serieledaren AFC Eskilstuna med 2–0 med en kvart kvar. Sedan vände AFC till en seger med hela 5–2. Dessförinnan, i omgång fem, kom första segern när Örebro SK besegrades med 2–1.

”Jag känner mig väldigt lättad att smärtan försvunnit så snabbt och att det med stor säkerhet inte är något allvarligt, jag var väldigt rädd för en vecka sedan.”
Bödvar Bödvarsson, TFF-spelare.
Jonas BergströmSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons