Annons

TFF lämnar WO mot Malmö FF: ”Belastningen blir för stor”

Det blir ingen prestigefylld match mellan TFF och Malmö FF på tisdag i DM. TFF:s damlag, som ville flytta matchen, har nu lämnat walk over, när MFF inte gick med på att flytta DM-semifinalen.
Fotboll • Publicerad 28 augusti 2022 • Uppdaterad 29 augusti 2022
Trelleborgaren Elin Björklund, längst till vänster, som spelar i Malmö FF, tittar på när TFF:s dåvarande spelare Matilda Liljefors möter förre TFF-spelaren Caroline Williamsdotter under en träningsmatch mellan lagen den 29 juli 2020 i Malmö. Foto: Bildbyrån
Trelleborgaren Elin Björklund, längst till vänster, som spelar i Malmö FF, tittar på när TFF:s dåvarande spelare Matilda Liljefors möter förre TFF-spelaren Caroline Williamsdotter under en träningsmatch mellan lagen den 29 juli 2020 i Malmö. Foto: BildbyrånFoto: CHRISTIAN ÖRNBERG

TFF:s klubbchef Mattias Kronvall beklagar att klubben valt att lämna walk over i tisdagens semifinal i DM.

– Vi är inte en klubb som vill lämna wo i några matcher, men i nuläget får vi se till det sportsliga. Belastningen är för hög på spelarna just nu. När vi inte kunde komma överens med Malmö om ett nytt speldatum har vi tagit ett beslut vi inte vill ta, förklarar Mattias Kronvall.

Annons

På måndagsmorgonen meddelade TFF sitt beslut till Skånes fotbollförbund.

– Jag blev lite paff när jag såg det. Vi meddelade Malmö det på söndagen men Skåneboll först idag, berättar Mattias Kronvall.

Bakgrunden är att matchen kommer olägligt för TFF som har en viktig seriefinal på lördag hemma mot Eskilsminne, där laget kan ta ett stort steg mot seriesegern, då TFF leder division ett med fyra poäng före Helsingborgslaget.

TFF har dessutom ont om spelare för tillfället.

– Det finns lite skavanker i truppen just. Laget hade 14 spelare i lördagens match och då fick två spelare gå ut i halvtid på grund av känningar. Den här DM-matchen kom väldigt olägligt för oss, säger Mattias Kronvall.

Nu blir det alltså ingen prestigefylld match mot överlägsna serieledaren i division två, Malmö FF, som kommer att spela i division ett nästa år.

– Det är synd för det hade varit en rolig match att spela. Men lördagens match blir också rolig och det är serien som är vårt huvudmål, säger Mattias Kronvall.

Han berättar också att TFF haft dialoger med Skånes fotbollförbund om att i framtiden se över upplägget för DM.

– Damernas säsong är ganska kort, betydligt kortare än herrarnas. De här DM-matcherna kommer när serier ska avgöras. Det finns ju en möjlighet att lägga de här matcherna senare. Vi har bett dem titta på det till framtiden.

Annons

– Men vi har anmält oss till tävlingen och det är vi som ska hantera det i vår planering, fortsätter klubbchefen.

Att TFF lämnar wo innebär att laget får böta tusen kronor, men framförallt gör det att laget frånsäger sig en plats i Svenska cupen nästa år.

– Vad vi förstått var vi berättigade en plats i cupen i och med att vi gått till semifinal, nu blir vi av med den platsen. Vi har haft med det i beräkningarna till det här beslutet, men vi måste se till vad som är bäst för oss här och nu, säger Mattias Kronvall.

Jonas BergströmSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons