Annons

TFF har analyserat hur de ska locka fler åskådare

TFF ska försöka få Vångavallen till att bli en mötesplats för trelleborgare för att locka fler åskådare till matcherna. Det har varit grunden i den analys som klubben gjort för att öka publiksnittet.
Fotboll • Publicerad 22 april 2020 • Uppdaterad 28 april 2020
13 maj 2018 var det storpublik på Vångavallen när TFF mötte Malmö FF. Och jublet bröt loss när Lasse Nielsen gjorde matchens enda mål på övertid.Foto: Andreas Hillergren/TT

TFF tappade många åskådare förra året och rasade också 58 platser i SVT:s publikbarometer.

Att publiksnittet gick ner från 2018 till 2019 var inte så konstigt med tanke på att laget trillade ur allsvenskan och dessutom hade ett tufft sportsligt år även 2019.

Annons

Snittet på 1 067 åskådare under 2019 måste öka i år, är klubbens givna mål.

TFF har under vintern lagt extra fokus på hur de ska kunna locka fler trelleborgare till matcherna.

Det arbetet är inte riktigt klart ännu, men huvuddelen i analysen är gjord.

– Vi måste se till att skapa ett evenemang som blir som en mötesplats för trelleborgarna, det har varit vårt ingångsvärde i detta analysarbetet, säger klubbdirektör Mattias Kronvall.

TFF har under många år kämpat med att locka fler åskådare, men kände sig efter förra årets svaga publiksiffror tvungna att lägga nytt fokus på det.

– Det vi insåg under 2018 när vi var i allsvenskan och besökte andra arenor var att det skett en enorm utveckling kring arrangemangen. Åskådarna måste få en helhetsupplevelse, varje individ måste känna sig nöjd så att man kommer tillbaka, oavsett om man är årskortsinnehavare eller köper biljetter vid enskilda tillfällen, säger Mattias Kronvall.

– Samtidigt är vi medvetna om att vi måste bjuda på bra fotboll. Vi har två tuffa år bakom oss och det är klart att det har påverkat, fortsätter klubbchefen.

Nu har coronapandemin förskjutit säsongen. Men när den väl drar igång, är TFF:s mål att öka med ett par hundra åskådare i snitt.

Att nå snittet som klubben hade 2017, på 1 567 åskådare, borde vara möjligt, anser klubbledningen.

– Kan vi bara höja snittet lite innebär det positiva effekter med ökad försäljning i kiosk, för halva potten-lotter och av souvenirer, säger Mattias Kronvall.

Annons

Cornapandemin har försämrat ekonomin och när fotbollssäsongen kan starta kommer publiken bli ännu viktigare för klubben.

– Publiken kommer att vara enormt viktig för oss det här året. Samtidigt har vi förståelse för att individer kanske vill ta större avstånd mot andra under en tid. Vi hoppas att trelleborgarna sluter upp och tar sig till Vångavallen.

Jonas BergströmSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons