Annons

TFF gör ny meriterad värvning

TFF har gjort klart med en ny meriterad förstärkning. Yttermittfältaren Johan Blomberg, som spelat i allsvenskan med tre olika lag, är klar för klubben. ”En jäkla bra förstärkning”, säger sportchef Salif Camara Jönsson.
Fotboll • Publicerad 31 januari 2021
Johan Blomberg i Sundsvalls tröja i en allsvensk match i oktober 2019. Nu är han klar för TFF.Foto: Erik Mårtensson/TT

Johan Blomberg har gjort 148 matcher i allsvenskan. Nu har han skrivit på ett tvåårskontrakt med TFF. På söndagsförmiddagen blev det officiellt.

– Det blir en jäkla bra förstärkning för oss. Vi får in en spelare med bra erfarenhet och som vet vad det handlar om, säger TFF:s sportchef Salif Camara Jönsson, till TA-sporten.

Annons

Den 33-årige yttermittfältaren hade ett år kvar på sitt kontrakt med Gif Sundsvall men hade möjlighet att bryta avtalet och TFF har därmed inte behövt betala någon övergångssumma.

Johan Blomberg längtade hem till Skåne och nyligen kom TFF in i bilden.

– När han hade möjlighet att flytta blev vi intresserade och vi hittade en lösning, säger Salif Camara Jönsson.

Johan Blomberg är från Lund. Han slog igenom i Ängelholms FF som han 2011 var med och kvalade till allsvenskan med. Karriären gick vidare i Halmstads BK som han var med och förde upp till allsvenskan 2012.

Efter två allsvenska säsonger i HBK flyttade han till AIK, där han gjorde tre allsvenska säsonger och var en startspelare i stort sett hela tiden för Solnaklubben. Därefter flyttade han till USA och spelade ett och ett halvt år i Major League Soccer och Colorado Rapids.

Sommaren 2019 vände han hem till Sverige och till Gif Sundsvall, som han försökte rädda kvar i allsvenskan då. Blomberg gjorde sex mål och fem assist i superettan för Gif Sundsvall förra året.

– Vi är väldigt nöjda. Han har stora kvalitéer. Vi ser honom som en yttermittfältare, men han kan även spela som ”tia” eller på innermittfältet. Det är en smart spelare som höjer vår nivå. Det är en väldigt spetsig värvning, säger Salif Camara Jönsson.

Att förstärka kanterna och offensiven har varit prioriterat för klubben i detta fönster. Sedan tidigare har TFF värvat yttern Petar Petrovic, som förra året imponerade i tabellfyran Öster.

– Vi hade hyfsat anfallsspel förra säsongen från och till men vi ville stärka det lite på kanterna. Med de här två nyförvärven plus Mattias (Håkansson) och Henrik (Johansson) får vi en bra snabbhet och en bra mix av spelare med fina attribut, säger Salif Camara Jönsson.

– De här nyförvärven ihop med dem vi redan har i truppen är ett bra paket och det känns spännande, fortsätter han.

Annons

Salif Camara Jönsson har fått en stark start i sin nya roll som sportchef. Han har värvat fyra spelare denna säsong, samtliga av dem har spelat i allsvenskan.

– Jag vill inte slå mig på bröstet men jag har fått ett bra bemötande av spelare, klubbar och agenter som känner till mig efter min aktiva karriär. Jag är ganska prestigelös, öppen och mänsklig och det är jag även i den här rollen, säger han.

En anfallare och en målvakt ska nu in i TFF-truppen, sedan är den komplett.

Fakta

Johan Blomberg

Född: 14 juni 1987.

Position: Mittfältare

Moderklubb: Lunds BK

Klubbar i karriären: Ängelholms FF (2009-2011), Halmstads BK (2012-2014), AIK (2015-2017) Colorado Rapids (2018-2019), Gif Sundsvall (2019-2020).

Allsvenska matcher/mål i karriären: 148/23

Aktuell: Klar för två år med TFF.

”Det är en smart spelare som höjer vår nivå. Det är en väldigt spetsig värvning.”
Salif Camara Jönsson, sportchef TFF.
Fakta

TFF-truppen 2021

Målvakter: Hampus Nilsson.

Försvarare: Bozidar Velickovic, Fredrik Liverstam, Niklas Vesterlund, Isak Jönsson, Fritiof Björkén, Kalle Larsson, Anton Tideman, Jesper Modig (ny från Varbergs Bois).

Mittfältare: Haris Brkic, Herman Hallberg, Henrik Johansson, Mouhammed-Ali Dhaini, Mattias Håkansson, Petar Petrovic (ny från Öster), Simon Amin (ny från Örebro), Johan Blomberg (ny från Gif Sundsvall).

Anfallare: André Reinholdsson, Måns Söderqvist, Fatawu Safiu.

Utgående kontrakt: Merlin Nuhanovic, mv. Erik Rasmusson, f. Erik Andersson, mf.

Klara förluster: Philip Mårtensson, mv, Varbergs Bois. Jacob Christiansen, mf. Oscar Johansson, mf. Andreas Larsen, mv. Salif Camara Jönsson, a, har slutat och är ny sportchef i klubben. Carl Björk, a, lån med IFK Norrköping avslutat.

Jonas BergströmSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons