Annons

TFF föll mot tabelljumbon: ”De ville vinna mer än vi”

TFF reste till Halland för att försöka bärga tre poäng mot Falkenberg. Men tabelljumbon kämpade tappert och kom dessutom ur striden med matchens enda mål. ”Vi var för trubbiga framåt” säger Kristian Haynes.
Fotboll • Publicerad 22 augusti 2021 • Uppdaterad 23 augusti 2021
Haris Brkic och hans TFF-kollegor hade svårt att hitta offensiva nycklar.
Haris Brkic och hans TFF-kollegor hade svårt att hitta offensiva nycklar.Foto: NICKLAS ELMRIN

Ett mål i första halvlek skapade en rejäl uppförsbacke för ett fantasilöst TFF. Falkenberg var trygga med att stånga bort de inlägg och hörnor som ankom dem.

Mycket mer skapade inte TFF.

Annons

Man tvingades istället se vilja slå klass och Falkenberg ta hem samtliga tre poäng i söndagens möte.

– De ville vinna mer än vi ville. Det är i alla fall känslan så här efteråt. Vi får inget flyt i vårt spel. De är trygga med att försvara sin ledning, och vi är för trubbiga framåt. Idag räckte inte det, säger Kristian Haynes efter matchen.

TFF inledde matchen med vind i seglen från den starka form man erhållit i superettan. Laget inledde bäst och visade tendenser till ett tidigt ledningsmål.

Men matchbilden skulle svänga.

Efter en dryg kvart spelade Falkenberg upp sig och tog över kommandot. Man gjorde så främst genom ett notoriskt inläggsspel, som vid ett par tillfällen vållade TFF-försvaret stora bekymmer.

Kasper Kristensen, som inte släppt in ett mål i superettan sedan den 17 juli, fick gång på gång hjälpa till i luftrummet.

Men efter 20 minuter spel skulle Falkenberg få utdelning på sin chanskavalkad. Detta dock inte via ett inlägg, utan ett långskott.

Mittfältaren Anton Wede vann bollen på offensiv planhalva, avancerade några meter och drämde till – mål. Otagbart nere vid Kristensens högra stolpe. Den danske målvakten fick därmed se sin långvariga nolla spräckt.

Målet gav hemmalaget en rejäl skjuts att fortsätta i offensiv riktning. Fler inlägg följde, där anfallsduon Nsima Peter och Kwame Kizito satte TFF på flera prov.

Den förstnämnde hann med att få en nick i ribban innan de första 45 minuterna var till ända.

Annons

– De hade en tydlig matchplan, vilket vi var förberedda på. Två stora, starka spelare där framme, likaså där bak. Det var oturligt för oss att de fick ett tidigt mål. De kunde krypa tillbaka ännu lägre tack vare det, säger Kristian Haynes.

Petar Petrovic var hårt bevakad i matchen och hade svårt att hitta lägen.
Petar Petrovic var hårt bevakad i matchen och hade svårt att hitta lägen.Foto: NICKLAS ELMRIN

TFF gjorde några offensiva byten i den andra halvleken. Bland annat ersattes Simon Amin av Dzenis Kozica och Jesper Modig fick lämna plats för Mattias Håkansson – allt för att hitta en väg in i matchen.

Men den målmässiga utdelningen uteblev för TFF.

Man försökte febrilt hitta vägar till mål, främst via kantspelet. Petar Petrovic och Johan Blomberg presterade båda mängder av inlägg och jobba fram hörnor.

Men när den sista finessen skulle till, då saknades kvalitén helt. Den förre TFF-målvakten Viktor Noring hade en ganska bekväm dag på jobbet, och kunde plocka ner mängder av missledda höjdbollar matchen igenom.

– Vi är för trubbiga framåt och hittar ingen rytm i vår offensiv. Falkenberg är duktiga på att försvara sig. Vi visste om deras desperation inför matchen, och den såg vi idag. De ville det här lite mer än vad vi ville, säger Kristian Haynes.

TFF fick slutligen se Falkenberg spela bort de avslutande minuterna. Byten och spelarbrott låg helt i linje med hemmalagets vision att knipa tre poäng – vilket man sedermera gjorde.

Detta blev TFF:s första förlust sedan återstarten mot Landskrona Bois.

– Vi får ta nya tag och inte gräva ner oss. Detta var en plump, men det åker alla lag på. Det gäller att vi fortsätter tro på vår spelidé. Vi har visat tidigare att den funkar för oss.

TFF får slicka såren och försöka studsa tillbaka i kommande möte med Östers IF. Denna match spelas på Vångavallen tisdagen den 31 augusti.

”Vi visste om deras desperation inför matchen, och den såg vi idag. De ville det här lite mer än vad vi ville.”
Kristian Haynes
Fotboll, superettan

Falkenberg–TFF 1–0 (1–0)

TFF: Kasper Kristensen- Fritiof Björkén, Fredrik Liverstam (Kalle Larsson 78), Isak Jönsson, Jesper Modig (Mattias Håkansson 61)- Haris Brkic, Simon Amin (Dzenis Kozica 46)- Johan Blomberg, Mohammed Saeid, Petar Petrovic- Henry Offia (Henrik Johansson 70)

Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons