Annons

TFF femma i halvtid: ”Vi är svåra att slå”

Petar Petrovic träffade både ribban och ribbkrysset. Så nära var TFF tre poäng mot Öster. I stället blev det mållöst och TFF är femma när superettan nått halvvägs. ”Vi är bättre men förtjänar inte en seger fullt ut i dag”, säger Kristian Haynes.
Fotboll • Publicerad 10 augusti 2021
TFF:s målvakt Kasper Kristensen kommer högst på en hörna.Foto: Urban Nilsson

Även om det blev mållöst på Visma arena saknades det inte chanser. Framförallt var det TFF som hade flera bra avslut. Men antingen var målställningen i vägen eller så svarade lånet från Malmö FF i Östers mål, Mathias Nilsson, för bra räddningar.

– Vi möter ett lag som släppt in väldigt få mål [13]. Med lite flyt kunde vi fått in ett mål, men det krävs bättre träff. Vi är bättre men förtjänar inte en seger fullt ut i dag, det behövs lite mer för att vinna, säger TFF:s huvudtränare Kristian Haynes.

Annons

Det var Petar Petrovic som skapade de bästa chanserna efter att på karakteristiskt sätt brutit sig in i banan från sin vänsterkant. I den 66:e minuten gjorde han det för första gången och då gick bollen över Mathias Nilsson, men i ribban.

Lite senare gjorde Petrovic samma dragning, men då räddade Nilsson högt upp med en hand.

I slutminuterna på en kontring sköt Petrovic på nytt från vänster, men bollen tog i utsidan av kryssribban. Så nära var han att bli hjälte mot sitt gamla lag.

Efter det skottet tog sig Petrovic på sitt högra lår och fick avbryta matchen. Yttern har tidigare i år varit skadad i det låret.

– Det ska nog inte vara någon fara. Första känslan vi har är att det bara är en krampkänning, berättar Kristian Haynes, efter matchen.

Även inhopparen Simon Amin fick på ett bra skott, i den 91:a minuten, men då räddade Mathias Nilsson på nytt under sin ribba.

Samtliga TFF-chanser kom i den andra halvleken. Den var betydligt bättre från de blås sida jämfört med den första där Öster var det bättre laget.

– Jag är lite besviken på vår första halvlek där vi inte kommer upp i nivå. Även om de gör det svårt för oss, vi är inte tillräckligt kompakta när de ofta satte bollen långt, säger Kristian Haynes.

Vad gjorde ni till andra halvlek?

– Vi justerade lite till att spela med två forwards bredvid varandra i stället och spelade mera ett 4-4-2 där våra forwards jobbade mot deras innerbackar. Vi lyckades stressa dem lite bättre då.

Östers Isak Magnusson, lån från Kalmar FF och som träffade stolpen i första halvlek, hoppar här högt.Foto: Urban Nilsson
Annons

Men även hemmalaget kunde gjort mål. I den 33:e minuten sköt Isak Magnusson i stolpen när han mötte ett vänsterinlägg med en bredsida på volley. Och tio minuter från slutet var Fredrik Liverstam en räddare i nöden när han vräkte sig fram framför målet och täckte undan ett skott från Tatu Varmanen.

– Även om de skapar ett par chanser var jag aldrig riktigt orolig. Vi har inte vår bästa dag men ändå undviker vi en förlust, det är en styrka. Det blev mycket duellspel och vi fick inte ihop helheten, men vi är svåra att slå, konstaterar Kristian Haynes.

– Det gick lite långsammare i dag än mot Helsingborg. Men det är svårt att kopiera det vi gjorde då när det blir så mycket duellspel som i dag. Men sådana här matcher kommer ibland. Men jag är nöjd med att vi håller nollan igen, fortsätter han.

Nu har TFF mött alla lag en gång och ligger femma i superettan, fyra poäng bakom Norrby som leder. Fem lag har gjort ett litet ryck i tabellen, då Sundsvall är fyra poäng bakom TFF.

– Den andra delen av första halvan har vi spelat väldigt bra. Vi kunde fått lite mer utdelning i de första matcherna, men det har krävts lite tid för oss. Vi är ett stabilt lag som gjort många bra prestationer. Vi har en hög lägstanivå och är svåra att slå, säger Kristian Haynes när han ska summera första halvan av serien.

– Vi fick lappa ihop en del på grund av skador under våren. Nu har vi fått bättre kontinuitet i det. Men vi måste ha fokuset på en match i taget hela tiden, fortsätter han.

Nästa match är på söndag då Gais kommer till Vångavallen. Då får TFF klara sig utan Johan Blomberg som är varningsavstängd efter ett gult kort för knuff på övertid mot Öster.

”Vi är ett stabilt lag som gjort många bra prestationer. Vi har en hög lägstanivå och är svåra att slå.”
Kristian Haynes.
Fotboll, superettan

Öster–TFF 0–0

TFF: Kasper Kristensen – Fritiof Björkén, Isak Jönsson, Fredrik Liverstam, Jesper Modig– Haris Brkic (Simon Amin 83), Mouhammed-Ali Dhaini– Johan Blomberg, Dzenis Kozica (Mattias Håkansson 74), Petar Petrovic (Henrik Johansson 90)– Henry Offia.

Fredrik Liverstam och Fritiof Björkén (nummer 2) försöker stoppa Lucas Lima, som debuterade för Öster. Lima har anslutit på lån från IFK Norrköping.Foto: Urban Nilsson
Jonas BergströmSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons