TFF dam upp i serieledning: ”Där vill vi stanna”

TFF besegrade det tidigare ”spöket” Eskilsminne med 4–2 på bortaplan och nu toppar laget division ett södra Götaland för första gången någonsin. ”Där vill vi gärna stanna”, säger tränaren Hans Malmgren.
Fotboll • Publicerad 14 maj 2022 • Uppdaterad 15 maj 2022
TFF:s damlag är ny serieledare i division ett. Arkivbild.Foto: Christer Thorell

TFF:s damlag har fått en bra start på säsongen. Efter premiärförlusten mot Halmstads BK har laget tagit fem raka segrar. 4–2 i Helsingborg mot Eskilsminne på lördagen innebär också serieledning då IS Halmia tappade poäng mot Halmstadskonkurrenten BK Astrio.

– Det känns jäkligt bra. Där vill vi gärna stanna, säger tränaren Hans Malmgren.

Det är första gången någonsin TFF toppar damernas division ett.

– Det var en väldig lycka hos tjejerna efter matchen. Det är en fantastisk känsla för dem att få leda serien, fortsätter tränaren.

”Det var en väldig lycka hos tjejerna efter matchen. Det är en fantastisk känsla för dem att få leda serien.”
Hans Malmgren, tränare TFF.

TFF låg under med 0–1 i paus. Men i andra halvlek fick laget bokstavligen medvind och kunde ta över matchen.

– I andra spelar vi mycket mer aggressivt i medvinden. Vi gör en bra match och starkt av tjejerna att orka hela vägen, säger Hans Malmgren.

Irmeli Jonsson förvaltade en straff i början av andra halvlek och kvitterade. Sedan gjorde Jennifer Lilliehöök 1–2 efter att TFF ställt om och Elisa Lang Nilsson spelat in bollen framför målet.

Sedan kunde TFF gå ifrån till 4–1 efter att två frisparkar från Edina Filekovic resulterat. Först sköt hon in bollen direkt i målet. Nästa frispark gick in via en touch från spelare framför mål.

Eskilsminnes reducering kom i slutminuterna.

– De hade respekt för oss och ändrade om i laget för att stoppa oss, men det passade oss bara bättre, konstaterar Hans Malmgren.

I andra halvlek fick nyförvärvet Alicia Thoresen debutera, då värvningen från Hammenhög nu anslutit från studier i USA.

– Bra att få tillskott i truppen nu när vi har ganska många matcher, konstaterar Hans Malmgren.

På onsdag har TFF DM-match borta mot Furulund. Sedan är det hemmamatch för serieledaren på lördag mot Halmstadslaget BK Astrio.