Annons

TFF behöver mer tid för övertagandet av Vångavallen

Trelleborgs FF har fortfarande ambitionen att ta över ägandet av Vångavallen från Trelleborgs kommun. Men detaljerna om hur och när övertagandet ska ske dröjer nu ytterligare. ”Vi behöver lägga några fler pusselbitar”, säger TFF:s ordförande Torbjörn Jönsson.
Fotboll • Publicerad 28 augusti 2021
Vångavallens fotbollsplaner och Östervångsstadion bredvid. TFF har ambitionen att ta över driften och ägandet av området.
Vångavallens fotbollsplaner och Östervångsstadion bredvid. TFF har ambitionen att ta över driften och ägandet av området.Foto: Tomas Nyberg

I april förra året avslöjade TA att Trelleborgs FF och Trelleborgs kommun hade enats om en avsiktsförklaring om att fotbollsklubben ska ta över Vångavallen.

I vilken form – och till vilka pengar – övertagandet ska ske, har utretts sedan dess. Och det kommer fortsättas att utredas om det.

Annons

Från början var tanken att TFF och Trelleborgs kommun gemensamt skulle ta fram förutsättningarna för hur en överlåtelse av området skulle kunna se ut, till den 31 december 2020.

Men i början av året berättade TA att planerna för övertagandet sköts upp till, som längst, den 30 september. Men inte heller då kommer detaljerna bli klara. Parterna behöver ännu mer tid innan de kan lägga fram ett förslag.

– Vi behöver lägga några fler pusselbitar innan vi kommer i mål. Det finns några öppna frågor av betydande rang för att få ihop det, säger Torbjörn Jönsson, ordförande i Trelleborgs FF.

Nytt datum för när förslaget ska vara klart är nu 31 december. Alltså ett helt år efter det ursprungliga datumet för när detaljerna kring övertagandet skulle presenteras.

– Det finns lite parametrar vi behöver gå igenom mer för att komma fram till ett upplägg hur avtalet ska ingås, både från vår och kommunens sida, säger Torbjörn Jönsson.

Han jobbar med projektet för TFF:s del, tillsammans med klubbdirektören Mattias Kronvall och styrelseledamoten Thomas Svensson.

– Det dyker upp nya frågor längs vägen när vi jobbar med det. Både vi och kommunen vill vara säkra och hitta en uppgörelse som blir en långsiktig lösning. Det är en stor affär, förklarar Torbjörn Jönsson vidare.

Området som avsiktsförklaringen gäller innefattar Vångavallen och tillhörande träningsplaner, men även Östervångsstadion och fotbollsplanerna utanför Söderslättshallen.

TFF:s syfte är att utveckla området till ett modernt arenaområde med fokus på idrott, sport, hälsa och kultur.

– Vi har inte förändrat vår syn under den här tiden. Vi ser en stor utvecklingspotential i det här för att utveckla staden, fotbollen i Trelleborg och Trelleborgs FF, säger Torbjörn Jönsson.

Annons

När klubben ska ta över Vångavallen går inte att förutse innan förslaget om övertagandet är klar.

När TFF och kommunledningen hittat en gemensam lösning ska ärendet sedan ha sin kommunala gång och till sist är det kommunfullmäktige som ska godkänna övertagandet.

”Både vi och kommunen vill vara säkra och hitta en uppgörelse som blir en långsiktig lösning. Det är en stor affär.”
Torbjörn Jönsson, ordförande TFF.
Jonas BergströmSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons