Annons

TFF behåller serieledning – trots ”skitmatch”

TFF besegrade Astrio på hemmaplan med 2–1 (2–0) och behåller serieledningen i division ett. En sliten spelartrupp med många skavanker får förstärkning inför nästa match, när ytterbacken Louise Hayden ansluter, närmast från collegespel i USA.
Fotboll • Publicerad 21 maj 2022
Tilde Olsson jublar efter sitt 2–0-mål mot Astrio. Foto: Björn Sandberg.Foto: Privat

TFF gick till pausvila med frid och fröjd och 2–0-ledning på Vångavallen. Tilde Olsson visade sin målfarlighet två gånger om. Först när Saga Ollerstam slog en välavvägd djupledsboll till Elisa Lang Nilsson som passade in till Olsson framför mål. Sedan när Alice Egnér klackade med sig bollen och spelade fram en fri Tilde Olsson.

Men i andra halvlek blev det jobbigare, till och med riktigt jobbigt efter att Astrio reducerat.

Annons

– En riktig skitmatch från vår sida egentligen, säger Hans Malmgren, tränare i TFF.

– Det syns att vi har spelat många matcher på kort tid, att vi spelade i onsdags och att vi gick från konstgräs till naturgräs. Vi har nätt och jämnt folk som är friska och är en rätt sargad trupp just nu, fortsätter han.

Attityden tog TFF hela vägen till tre poäng mot Astrio, även om spelet haltade.

– De här skitmatcherna har vi inte vunnit tidigare, nu kunde vi ändå stänga till det och göra det, säger Hans Malmgren.

I rättan tid kommer ytterbacken Louise Hayden, som varit klar för TFF en tid och som ansluter till laget på måndag. Därmed ska hon vara tillgänglig i nästa seriematch, toppmötet borta mot Södra Sandby på torsdag.

– Hon har spelat i Borgeby i Elitettan tidigare. Vi får en spelare till som är frisk, dock inte i matchform, säger Hans Malmgren.

Södra Sandby besegrade Halmia borta på lördagen och ligger tvåa i tabellen bakom TFF.

– Den matchen blir viktig. Ett ungt och hungrigt Sandby som spelar med mycket fart och frenesi, där gäller det att vi är med från början. Det kommer att gå undan, säger Hans Malmgren.

Fotboll, division ett södra Götaland

TFF–BK Astrio 2–1 (2–0)

Mål: 1–0 Tilde Olsson (8), 2–0 Tilde Olsson (29), 2–1 Nellie Brynéus (53)

”De här skitmatcherna har vi inte vunnit tidigare, nu kunde vi ändå stänga till det och göra det.”
Hans Malmgren
Björn GustavssonSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons