Annons

Skadade TFF-spelaren ”gynnas” av corona-läget

Abstinensen efter fotboll växer sig större dag för dag. Men en framflyttad säsong kan visa sig gynnsam för skadedrabbade Henrik Johansson. ”Det är lite tur i oturen”, säger han.
Fotboll • Publicerad 28 april 2020
Henrik Johansson har varit skadad i två månader men springer numera ohämmat.Foto: Joel Ask

Det har gått två månader sedan Henrik Johansson, 22, ådrog sig en svår knäskada. Under en träning tvingades yttermittfältaren av med ett sargat korsband.

Där och då såg säsongen ut att vara i stor fara. Men då superettan-säsongen skjutits fram till mitten av juni kan Henrik Johansson hoppas på att vara tillbaka redan till seriespelets inledning.

Annons

– Det är lite tur i oturen att det blivit så här. I och med att coronaviruset slog till och säsongen flyttats fram, och det är bra för mig. På så vis känns det lite bättre för min del, säger Henrik Johansson.

TFF:s kollektiva träning fortgår. Vid sidan om laget har Henrik Johansson gjort framsteg i sin rehabträning.

– Allt har gått enligt plan. Allting har sett bra ut. Jag har knappt haft någon smärta alls. Detta är ett perfekt läge för mig att kunna bygga upp min kropp.

Henrik Johansson får stöd från TFF i sin rehab. Både Peter Andersson och Filip Lundgårdh [sjukgymnaster] har bistått med sin expertis.

Annars har mittfältaren spenderat mycket tid i Halmstad, där han är bördig.

– Det finns en kille där uppe som hjälpt mig väldigt mycket också. Så då har jag kunnat vara med honom och köra rehab, och samtidigt träffa familjen i Halmstad. Det hjälper till att hålla humöret uppe.

Hur pass hämmad är du av skadan?

– Faktiskt inte så mycket. Jag har kunnat vara igång och jogga lite och kört på i gymmet. Det enda är väl full bollträning med laget som det dröjer några veckor till med, säger Henrik Johansson – som burit en ortos under en tid, men vilken han är kvitt om ett par dagar.

Henrik Johansson suktar att åter kunna träna med boll.Foto: Joel Ask

En enveten knäskada kan bräcka många, men Henrik Johansson är härdad.

I förra klubben Brentford fick han sin beskärda del av bakslag.

Annons

– Jag hade mycket problem med mina baksidor under lång tid i England. Det jag går igenom nu är ingenting i jämförelse.

Tiden i England blev inte vad Henrik Johansson hoppats på. Efter två skadetyngd år i Championship-klubbens B-lag återvände han till Sverige under den föregående sommaren.

Den första tiden i TFF var något knackig. Men efter att ha gjort mål i den inledande försäsongsmatchen mot IFK Värnamo såg årets säsong ut att kunna ta en annan riktning.

– När jag kom till TFF så var det kanske inte den bästa tiden för klubben. Jag tyckte ändå att jag gjorde vad jag kunde med de chanser jag fick.

Vad hade du för känsla inför årets säsong?

– Jag kände att jag hade byggt upp min kropp bra och att jag bra i bra form. Då kändes det väldigt surt att åka på en skada. Vi hade ju fått ihop ett bra lag, med bra tränare. Vi har sett starka ut, tycker jag, så det kan nog bli en bra säsong.

Du har spelat mycket anfallare tidigare – vilken position föredrar du?

– Ja, jag har spelat på flera offensiva positioner. Här i TFF har det ofta blivit på kanten. Jag spelar där jag blir satt och försöker bara göra det så bra som möjligt.

Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons