Annons

Säsongsstart på måndag: Så går tankarna i TFF

Efter ett kliv i rätt riktning förra säsongen hoppas Kristian Haynes kunna ta sitt TFF ytterligare några steg framåt 2022. När träningsstarten inleds för säsongen på måndag förmiddag finns däremot fortfarande många frågetecken. ”Vi har krafter offensivt vi måste fylla,” säger TFF-tränaren.
Fotboll • Publicerad 9 januari 2022
Kristian Haynes har en del att fundera på inför den kommande fotbollssäsongen.
Kristian Haynes har en del att fundera på inför den kommande fotbollssäsongen.Foto: Christer Thorell

Efter en lång säsong förra året har spelare och ledare i TFF fått välförtjänt vila under jul- och nyårshelgen. På måndagen den 10 januari ska laget börja träna igen inför den nya säsongen.

”Så länge vi ligger i superettan kommer målet vara att ta oss till allsvenskan.”
Kristian Haynes

Tränaren, Kristian Haynes har haft ett och annat att fundera på över ledigheten.

Annons

– Det brukar vara så att man behöver lite tid efter en säsong för att samla tankarna och få lite distans, sen går det snabbt innan man blickar framåt. Det arbetet har pågått ett tag nu och jag är extremt sugen att starta igång, säger han.

I år börjar laget träna en vecka tidigare än i fjor, vilket ger spelarna chansen till en lite längre uppstartsfas för att undvika skador.

– En del av utvärderingen från förra året är att vi behöver sätta en lite mjukare ingång fysiskt och inte börja för hårt. Spelarna har varit på ledighet och kanske inte gjort de rörelser som krävs när man spelar fotboll, säger Kristian Haynes.

”Han stod för många poäng och de behöver vi ju ersätta.”
Kristian Haynes

Spelmässigt är han nöjd med försvarsspelet som laget byggt upp de senaste två åren. Inför säsongen 2022 är det snarare anfallet som Haynes vill utveckla. Dels genom att vinna boll snabbare och pressa högre upp i banan, dels genom ett större bollinnehav, och framför alt genom att skapa fler chanser.

Allt för att på sikt kunna nå uppflyttning.

– Så länge vi ligger i superettan kommer målet vara att ta oss till allsvenskan, säger Kristian Haynes.

För att nå den framgången krävs dock en konkurrenskraftig trupp. Laget har avslutat samarbetet med Fredrik Liverstam i försvaret, Mattias Håkansson på mitten samt Måns Söderqvist och Dzenis Kozica i anfallet. Dessutom saknas viktige Petar Petrovic som är långtidsskadad med ett trasigt korsband.

– Ja det blir ju ett tapp för oss, han stod för många poäng och de behöver vi ju ersätta, säger Kristian Haynes.

Totalt lär TFF sikta på att ta in runt sex stycken nya spelare. Kanske kommer klubben att ta in några på provspel under uppstartsfasen av träningen.

– Vi har krafter offensivt vi måste fylla, två till tre spelare. Vi har det bra på mittfältet, men vi behöver komplettera defensivt, en innerback och en ytterback. Och så en målvakt såklart, fortsätter Haynes.

Annons

Dessutom har Kristian Haynes assisterande tränare, Alexander Tengryd, lämnat för IFK Göteborg i allsvenskan. Det ger Haynes, och sportchefen Salif Camara Jönsson, ytterligare en sak att tänka på.

– Alexander och jag har jobbat tätt ihop, så det är klart att det blir en ny situation i detta. Men man får vara beredd och parera dessa saker, det är så det är, säger Kristian Haynes.

Fakta

TFF:s trupp i nuläget

Målvakter

Kasper Thiesson Kristensen

Försvarare

Anton Tideman

Isak Jönsson

Fritiof Björkén

Kalle Larsson

Jesper Modig

Mittfältare

Haris Brkic

Henrik Johansson

Herman Hallberg

Mouhammed-Ali Dhaini

Petar Petrović

Simon Amin

Johan Blomberg

Tobias Karlsson

Noah Tillberg

Mohammed Saeid

Lukas Minter Wettergren

Othmane Salama (ny)

Anfallare

Henry Offia

Lämnat från förra säsongen:

Mattias Håkansson (mittfältare), Fredrik liverstam (försvarare), Måns Söderqvist (anfallare), Dzenis Kozica (anfallare).

Niklas Gyberg IvarssonSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons