Annons

Salif Camara Jönsson osäker inför framtiden med Trelleborgs FF

Han var lagkapten i TFF den gångna säsongen. Men nu har kontraktet gått ut. Salif Camara Jönsson är osäker på om det blir en fortsatt karriär i klubbens mörkblå tröja.
– Det är väl kanske fifty-fifty just nu, säger han.
Fotboll • Publicerad 17 december 2019
Utan kontrakt. 36-årige Salif Camara Jönsson spanar in i framtiden. Men vad han ser är svårt att tyda.
Utan kontrakt. 36-årige Salif Camara Jönsson spanar in i framtiden. Men vad han ser är svårt att tyda.Foto: Christer Thorell

Lagkaptenen har hunnit fylla 36 under året. Men att kroppen inte skulle orka, eller att han saknar suget att spela fotboll. Det nekar han kraftigt till.

– Om man tittar rent kroppsligt så spelade jag nästan alla matcher den här säsongen. Näst intill fulla minuter. Det är kanske inte som när man var ung, men känslan är att man håller, säger veterananfallaren.

Annons

36-åringen har en dialog med Mattias Kronvall, TFF:s klubbdirektör, men än har inget konkret dykt upp.

– Vi diskuterar alla möjligheter, ingen viss väg. Sen får vi se i vilken roll jag känner mig bäst i, och vilken roll de känner att jag är bäst i, säger Salif Camara Jönsson.

– Men suget på att spela fotboll kommer jag aldrig tappa, fortsätter han.

Under den gångna säsongen blev han lagets bäste målskytt, med sex mål på totalt 26 matcher. Nu kan det däremot vara dags att kliva åt sidan och låta yngre förmågor komma fram.

– Då är jag hellre bollplank och stöttepelare för dem, säger han.

– Självfallet älskar jag fotboll och vill prestera på planen och det suget finns ju fortfarande, men det är klart att man tittar på alternativa lösningar.

Hur stor är sannolikheten att vi ser dig på, eller bredvid, Vångavallen nästa år då?

– Det är klart att förutsättningarna finns där och möjligheten är stor. Det är väl kanske fifty-fifty just nu, säger Salif Camara Jönsson.

– Men där ligger inget på bordet i dag som jag kan ta ställning till, så just nu ligger det längre ifrån att det blir så än att det inte blir så. Därför får man förutsätta att jag just nu inte är nära Trelleborgs FF, men det kan ju ändras ganska snabbt, avslutar han.

Niklas Gyberg IvarssonSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons