Annons

Så tog Pingvin revansch efter svaga premiären: ”Har förstått allvaret”

Säsongen började med hemmaförlust mot ett imponerande starkt Lugi och spelarna sades vara undertränade. När trelleborgarna fick chans att möta lundensarna igen, var mycket förändrat.
– Killarna har förstått allvaret och kommit samman, säger nye tränaren Alfred Meitmann.
Rugby • Publicerad 14 juni 2023
Alfred Meitmann har en förlust, på distans, och en seger som ny tränare för Pingvin.
Alfred Meitmann har en förlust, på distans, och en seger som ny tränare för Pingvin.Foto: Markus Hällje

22–30 på Gylle stadion. Efter Lugis starka bortaseger över Pingvin, var hemmalaget noga med att understryka hur resultatet inte var orättvist. Lugi var ett förbättrat rugbylag och såg betydligt mer vältränade ut. Därefter förlorade trelleborgarna även mot Malmö.

I helgen tog Pingvin revansch i Lund med 33–5. Så vad var skillnaden nu?

Annons

– De senaste veckorna har vi jobbat mycket på vår fitness och att bli mer vältränade konditionsmässigt, berättar tränare Alfred Meitmann.

– Vi fick en törn när Karl [Savimaki] var tvungen att sluta. Han hade nog velat vara kvar om allt varit som tänkt. Det blev en liten moraldipp för killarna och man tappade motivationen. Det har vi jobbat mycket med, att komma ihop som lag.

Det har pratats om en attitydförändring, inte minst genom att jobba hårt på träningar. Spelarna har fått svettas, så att säga.

Har det gått så snabbt att komma i fysisk form sedan första matchen mot Lugi?

– Vältränade och vältränade... Vi har blivit bättre tränade, skrattar Meitmann till svar.

– Det har gett resultat och i lördags syntes ett helt annat driv i laget. Det är nog en kombination av att vi lyckats attitydmässigt, fått upp moralen igen, och att man är bättre tränad.

Pingvin har efter fjolårets SM-guld upplevt en baksmälla i form av att bärande spelare på nyckelpositioner slutat, samtidigt som träningsmotivationen att dyka upp avtog till försäsongen.

– Om det var en mättnad... Jag vet inte om man ska kalla det det, man har varit slö-startade.

Sedan tidigare spelande tränaren Alfred Meitmann tagit över som huvudtränare, har spelaren Oscar Larsson steppat upp som assisterande tränare.
Sedan tidigare spelande tränaren Alfred Meitmann tagit över som huvudtränare, har spelaren Oscar Larsson steppat upp som assisterande tränare.Foto: Markus Hällje
”I början av säsongen var vi inte där vi var förra året, men killarna har förstått allvaret. Laget har gått ihop för att visa att vi är Sveriges bästa.”
Alfred Meitmann
Alfred Meitmann.
Alfred Meitmann.Foto: Markus Hällje

Träningsnärvaron har nu stigit, även om problem likt krockar med civila jobb vid sidan av rugbyn kvarstår.

– Vi tränar hårdare nu och har steppat upp fysiskt. Det är samma antal träningar som tidigare, men vi har ändrat om fokuset. Det har handlat om att bygga en grundkondition så att de orkar.

Annons

– Jag har sagt det tidigare, spelarna är duktiga. De kan spela rugby och visade det förra året. Det var bara andra grejer vi behövde korrigera.

Alltmedan fysiken börjar komma på plats, finns visst hopp om att kunna ge fjolårets triumf en chans till upprepning.

– Det är alltid målet att slåss om guldet. Det är ett uppbyggnadsår i år där vi vill få in de unga killarna, men det är klart att målet är ett guld.

– Motgångar kommer man alltid ha, det handlar om hur man tar sig förbi dem. I lördags var ett steg i rätt riktning. I början av säsongen var vi inte där vi var förra året, men killarna har förstått allvaret. Laget har gått ihop för att visa att vi är Sveriges bästa.

Markus HälljeSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons