Annons

Så många åskådare tar Pingvins nya arena

Gräset är sått, grunden för läktaren håller på att gjutas och runt om Pingvins nya hemmaplan tornar strålkastarna upp sig. Efter över två år av förseningar börjar rugbyplanen bortanför Ymorvallen ta form.
Rugby • Publicerad 30 augusti 2023
Nya Pilevallen i slutet av augusti.
Nya Pilevallen i slutet av augusti.Foto: André Spång

– Det rullar på, det är full produktion, säger Pingvins ordförande Daniel Sörensson, som själv var med och satte första spadtaget i april tidigare i år.

– Jag har varit frustrerad länge kring det. Det är skönt att det är på gång och att man ser att det händer något. Föreningen är på bristningsgränsen när det gäller allt annat. Det har gått så lång tid när vi varit utan arena så vi har stora problem, så är det, säger Pingvins ordförande.

”Det är sagt 300 sittande. Men vi kommer att kunna ta in ännu fler. Man har ju gjort en vall på samma sida som läktaren ska anläggas. Den kommer ingå i det inhängda området så där kommer folk kunna sitta.”
Pingvins ordförande Daniel Sörensson
Annons

Arenan, som ännu inte fått något officiellt namn, planeras stå klar i november. På kommunens bygghandlingsritning är två byggnader planerade, ett förråd, där det även finns WC, samt ett omklädningsrum.

– Det kommer bli en funktion så att man ska kunna använda byggnaden som två stora omklädningsrum eller fyra mindre. Plus att det är domaromklädningsrum i den byggnaden också, säger Pingvins ordförande.

Omklädningsrummet ligger i planens sydöstra hörn. Där planeras även en parkeringsplats och arenans entré.

På motsatt sida från Ymorvallen kommer läktaren stå.

– Det är sagt 300 sittande. Men vi kommer att kunna ta in ännu fler. Man har ju gjort en vall på samma sida som läktaren ska anläggas. Den kommer ingå i det inhängda området så där kommer folk kunna sitta, säger Sörensson.

Ett bevattningssystem till planen kommer även anläggas.

– Så vi slipper hålla på med manuell bevattning, säger Sörensson.

Bygghandlingen av rugbyplanen.
Bygghandlingen av rugbyplanen.Foto: Trelleborgs kommun

På kortsidan, motsatt sida Köpingeplanen är tanken att Pingvins klubbstuga, innefattande kiosk, shop och grillplats, ska byggas – men den är inte utsatt på bygghandlingsritning.

– Den ombesörjer vi helt själva. Det har varit tanken hela tiden, från början. I bygget av klubbstugan räknar vi in kiosk, shop och grillplats, säger Sörensson.

Kommer klubbstugan stå klar när arenan tas i bruk till våren?

Annons

– Det är tanken, men det är mycket som ska klaffa. Vi har inte kunnat påbörja vårt klubbhusbygge innan entreprenaden har gått igång och att vi vet att den blir klar, säger Sörensson.

Han betonar att anläggningen inte kommer vara klar när planen tas i bruk nästa säsong.

– Det är bara etapp ett. I etapp två ska man utöka parkeringen och bygga fler planer norr om huvudplanen. En B-plan och en ungdomsplan.

När kommer etapp två påbörjas?

– Det vet man inte riktigt, det är inte satt något exakt datum och den är inte upphandlad så det ligger ett par år fram, säger Pingvins ordförande Daniel Sörensson.

André SpångSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons