Annons

Anfallare lämnar TFF i förtid

André Reinholdsson och TFF går skilda vägar. Anfallaren, som förra säsongen var utlånad till Oskarshamn i division ett, lämnar laget trots att han har ett år kvar på sitt treårskontrakt.
– I slutänden är det ett gemensamt beslut, baserat på att TFF inte velat satsa på mig, säger 24-åringen.
Fotboll • Publicerad 2 februari 2021
André Reinholdsson återvände till TFF från Oskarshamn i november. Nu lämnar han klubben.Foto: Jonas Bergström

André Reinholdsson kom till TFF från Ifö Bromölla IF i division två inför säsongen 2019. Efter lite speltid 2019 blev han förra året utlånad till Oskarshamn där han gjorde 15 mål i division ett södra.

Inför årets säsong återvände han till TFF, men nu avslutas samarbetet.

Annons

– Efter samtal de senaste dagarna så har vi hittat en överenskommelse där Andrés avtal med Trelleborgs FF bryts. André själv har haft en önskan om mer kontinuerlig speltid vilket är något vi inte kan lova i nuläget och då blev detta en bra lösning för båda parter, säger Salif Camara Jönsson, TFF:s sportchef till klubbens hemsida.

– Jag kan inte få den speltid jag behöver. Då måste jag hitta en annan väg. Jag går in på mitt tredje år i klubben och har knappt fått spela någon superettanfotboll, säger André Reinholdsson till TA-sporten.

Reinholdsson och TFF kom överens om att bryta kontraktet i helgen. Sedan dess har André Reinholdsson lämnat laget, städat ur lägenheten i Trelleborg och åkt hem till familjen i Åhus.

Han lämnar TFF efter att ha gjort en match från start och åtta inhopp i superettan 2019.

Utlåningen till Oskarshamn förra året renderade i 15 mål på 25 matcher.

– Hela tanken med utlåningen var att bevisa att jag håller. Jag gjorde 15 mål i serien, 18 mål om man räknar med cupen. Handen på hjärtat gick det bra för mig, säger André Reinholdsson som är tydlig med att han vill spela superettanfotboll kommande säsong.

Förhoppningen att göra det i TFF ser han inte längre.

– Min agent hade ett samtal med klubben där det kom fram att min framtid i TFF inte var så ljus, säger han.

– Klart man kunde stannat och försöka konkurrera, men det hade varit en stor chansning när man fått den informationen.

Hur känns det känslomässigt att lämna?

Annons

– Man är besviken. Jag tycker det är jättetråkigt, jag trivdes skitbra i truppen. Men man får lägga det bakom sig. Nu är det fokus på nästa steg.

André Reinholdsson säger att han inte var intresserad av att bli utlånad på nytt. Istället riktas blickarna nu mot ett kontrakt med ny klubb.

– Jag gjorde många mål i division ett. Nästa utmaning är att göra mål i superettan, det är den utmaningen jag vill ha, säger den före detta TFF-spelaren.

Björn GustavssonSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons