Annons

Pirates vann i hemmapremiären: ”Det här är ett bra lag”

Trelleborg Pirates har fått en smakstart på säsongen. I hemmapremiären mot Tureberg kom andra raka segern för säsongen. ”Det här är ett bra lag”, konstaterar tränaren Jeremy Lou.
Basket • Publicerad 8 oktober 2022
Trelleborg Pirates tränare Jeremy Lou. Arkivbild.
Trelleborg Pirates tränare Jeremy Lou. Arkivbild.Foto: Tomas Nyberg

Trelleborg Pirates visar att de kan bli att räkna med denna säsong i superettan. 106–76 mot Tureberg var andra raka storsegern för säsongen.

Premiären mot Sloga Uppsala vanns med 38 poäng. På lördagen blev alltså segermarginalen 30 poäng.

Annons

– Det här är ett bra lag. Ska vi förlora ska det vara ett bra motstånd som slår oss, konstaterar Pirates tränare Jeremy Lou.

Han fick se sitt lag göra ett ordentligt ryck i den andra perioden i hemmapremiären mot nykomlingen Tureberg. Efter första perioden var det ”bara” 25–20. Den andra perioden vanns med förkrossande 37–22. Matchen var vunnen.

Tränaren är nöjd över säsongsinledningen.

– Framförallt över att vi besegrar två olika typer av motstånd. Först ett lag som matcher oss storleksmässigt, sedan i dag mot ett lag som vill spela snabbt. Men vi matchade deras snabbhet. Vi har ett väldigt bra tålamod. Och när vi sätter fart är vi svåra att stoppa, säger Jeremy Lou.

Är ni bättre än förra säsongen?

– Absolut. Yannick (Anzuluni) gör spelet enkelt för mig. Han har ingen självisk agenda utan njuter av att se andra bli bättre. Han är optimal för oss, berömmer tränaren sin guard som gjorde 17 poäng och tio assist på lördagen.

Och laget ska bli ännu bättre, menar tränaren. Än så länge har Pirates bara åtta spelare i truppen, men tre spelare är på väg in.

En spelare från utlandet är nära klubben. Dessutom ska två svenska spelare testa med laget inom kort.

– Det kan bli att vi värvar tre spelare. Vi ska se hur de passar in hos oss först, det är viktigt, säger Jeremy Lou, som inte vill avslöja några namn.

Kommande helg väntar Högsbo på bortaplan.

”Det kan bli att vi värvar tre spelare. Vi ska se hur de passar in hos oss först.”
Jeremy Lou
Basket, superettan

Trelleborg Pirates–Tureberg 106–76

(25–20, 37–22, 14–14, 30–20)

Pirates: Aleksander Mlodianovski 24, Karl Drammeh 22, Meo Martin 22, Yannick Anzuluni 17, Robert Buzuk 10, Max Löwengart 8, Melvin Linde 3.

Jonas BergströmSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons