Annons

Pa Konate spelar mot Öster

Det blir spel för Pa Konate i träningsmatchen mot Öster, som går att se på trelleborgsallehanda.se.
Fotboll • Publicerad 7 mars 2020
Pa Konate, som tränat med TFF i ett par veckor, är uttagen till matchen mot Öster.Foto: Jonas Bergström

TA-sporten berättade på fredagen att kontraktslöse Pa Konate var aktuell för spel med TFF i träningsmatchen mot Öster. Efter att Kristian Haynes tagit ut truppen efter lördagens träning står det klart att vänsterbacken är en av spelarna i matchtruppen.

– Det är dags för honom att spela en match och detta är också en möjlighet för honom. Att han får spela kan också vara en möjlighet för oss att vara med i dialogen när han sedan ska ta ställning till var han ska spela, säger Kristian Haynes.

Annons

Spelare kan spela träningsmatcher med klubbar även om de inte är under kontrakt.

Pa Konate har tränat med TFF sedan den 13 februari. På söndagen får han därmed möta sin före detta klubb då han var utlånad till Öster säsongen 2014.

I övrigt missar Isak Jönsson söndagens match.

– Han har en dragning i yttre ledbanden. Vi får ta det dag för dag. Det ska nog inte vara något allvarligt men vi får nog ge det en vecka i alla fall, säger Kristian Haynes.

Haris Brkic missar också matchen. Dock har svullnaden efter hans stukning på onsdagens träning lagt sig och Kristian Haynes hoppas att han kan vara tillbaka i träning under nästa vecka.

Skadorna gör att U19-mittfältaren Jakob Wohlin får plats i truppen.

Träningsmatchen mot Öster går att se på trelleborgsallehanda.se, för alla som är prenumeranter eller har ett digitalt abonnemang.

Fakta

TFF:s trupp mot Öster

Hampus Nilsson, Andreas Larsen, Fritiof Björkén, Niklas Vesterlund, Anton Tideman, Fredrik Liverstam, Pa Konte, Kasper Harletun, Erik Andersson, Mattias Håkansson, Christian Köhler, Herman Hallberg, Oscar Johansson, Jakob Wohlin, Salif Camara Jönsson, André Reinholdsson, Måns Söderqvist, Fatawu Safiu.

Skadade: Jakob Glasberg (framsida), Isak Jönsson (knä), Haris Brkic (fot), Henrik Johansson (knä), Bozidar Velickovic (knä), Mouhammed-Ali Dhaini (knä).

Jonas BergströmSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons