Annons

Pa Konate öppnar för spel i TFF

Pa Konate lyckades aldrig hitta någon ny klubb på grund av coronautbrottet. Tills vidare fortsätter han att träna med TFF, och nu öppnar han en dörr för att det kan bli spel på Vångavallen i år.
Fotboll • Publicerad 18 april 2020
Pa Konate på en styrkeövning på tisdagens TFF-träning på Östervångsstadion.
Pa Konate på en styrkeövning på tisdagens TFF-träning på Östervångsstadion.Foto: Jonas Bergström

Pa Konate har tränat med TFF sedan den 13 februari och han kommer fortsätta att träna med laget tills vidare.

– Vi avvaktar hur det blir med corona och så, för tillfället är jag här och kör på tills vidare, säger vänsterbacken efter fredagens träning.

Annons

I februari sa Pa Konate till TA-sporten att TFF inte var något alternativ då utan han ville bara hålla igång med laget. Men nu öppnar han dörren för spel på Vångavallen när transferfönstret öppnar i sommar.

– Absolut, de [TFF] är på min radar. Jag har haft en dialog med coacherna men vi får se hur det blir framöver.

Men det är inte otänkbart att du kan spela i TFF denna säsong?

– Absolut inte, definitivt inte, jag trivs jättebra här. Vi får se hur det går. Men man får nästan ta dag för dag nu och se vad som händer med allt.

Transferfönstret i Sverige stängde sista mars och coronautbrottet gjorde det tufft för en kontraktslös spelare att hitta en ny klubb.

TFF kunde inte heller göra en offensiv på grund av att ekonomin försämras av coronautbrottet.

– Allt stängde ner, alla klubbar la allt på is, och då fanns det inte så mycket jag kunde göra så jag är glad att jag får vara här och träna. Vi får se hur det utvecklar sig med corona, sedan får vi ta beslut därifrån, säger den före detta Malmö FF-backen.

Var något nära?

– Nej inte riktigt, konkret var det inget. Samma gäller TFF, de la allt på is, de måste också se hur detta utvecklar sig för det påverkar dem också mycket.

Tränaren Kristian Hayens sa nyligen till TA-sporten att han är glad för att Pa Konate tränar med laget och ser bara positivt på det även om spelaren inte har något kontrakt.

Annons

Tills vidare är det före detta Italienproffset "arbetslös”.

– Det är inte roligt att vara utan kontrakt. Jag vill ju ha ett kontrakt och finna ro, detta är ingen kul sits att vara i. Samtidigt är jag tacksam för att jag får vara här och jag trivs jättebra här, säger OS-spelaren från 2016.

Pa Konate spelade 90 minuter i träningsmatchen mot Öster den 8 mars, som blev den sista matchen innan coronautbrottet satte stopp.

Förra året tillhörde vänsterbacken Gif Sundsvall, som trillade ur allsvenskan, men där blir det ingen fortsättning.

Fakta

Pa Konate

Född: 25 april 1994.

Klubbar i karriären: Malmö FF (-2017), Öster (lån 2014), SPAL (2017-2019), FC Cincinatti (lån 2018), Gif Sundsvall (2019).

Landskamper: Sverige A (3 matcher), Guinea A (1), Sverige U21 (18 matcher).

Meriter: 3 SM-guld (2013, 14 och 16). Spelade OS för Sverige 2016.

Jonas BergströmSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons