Annons

Pa Konate kan spela för TFF mot Öster

Kontraktslöse Pa Konate är aktuell för att spela i ett skadedrabbat TFF i träningsmatchen mot Öster, som går att se på trelleborgsallehanda.se. Samtidigt ser det ut som att tre spelare lånas ut till division två-laget Österlen.
Fotboll • Publicerad 6 mars 2020 • Uppdaterad 7 mars 2020
Pa Konate tränar med TFF. Eventuellt spelar han på söndag i träningsmatchen mot Öster.Foto: Jonas Bergström

Som TA-sporten berättat tidigare tränar Pa Konate med TFF sedan ett par veckor tillbaka. Den före detta Malmö FF-spelaren och italienproffset kan nu få speltid i träningsmatchen mot Öster, även om han inte skrivit på för TFF.

På fredagens träning var han vänsterback i det som såg ut som en potentiell startuppställning på söndag.

Annons

– Han tränar ju med oss och om det inte löser sig med någon klubb för honom kanske han är intresserad av oss. Om han skulle landa här kan han inte göra det utan att ha fått spela någon match så det kan vara bra för honom att spela. Vi får se om han står på planen på söndag, vi är i dialog, säger TFF-tränaren Kristian Haynes.

Pa Konate sa till TA-sporten för två veckor sedan att TFF inte var något alternativ för honom då, men sedan dess har en del europeiska ligor stängt sina transferfönster.

Vänsterbacken spelade förra säsongen i Gif Sundsvall, men det är ett avslutat kapitel.

Tre spelare som kan spela i en annan tröja kommande säsong är mittfältaren Jacob Christiansen, backen Erik Rasmusson och målvakten Merlin Nuhanovic.

De har i veckan tränat med samarbetsklubben Österlen FF, och de kan bli utlånade till division två-laget denna säsong, vilket Merlin Nuhanovic var under 2019.

TFF är skadedrabbat inför söndagens match mot Öster i Växjö. Flera spelare har dragit på sig skador senaste veckan.

Haris Brkic stukade foten i onsdags och han kommer inte att spela.

Missar matchen gör också Bozidar Velickovic, som börjat träna efter sin meniskskada men nu fått problem med en sena på utsidan av knät och han får vila ett tag till.

Debuten dröjer också för nyförvärvet från Torn, Mohammed-Ali Dhaini, som fortfarande har problem med ett knä.

Annons

Sedan finns det frågetecken för Isak Jönsson och Niklas Vesterlund som fått skadekänningar i knät. Ingen av dem kunde träna på fredagen.

– Det är nog inget allvarligt, men det gjorde ont i knät när jag passade så jag vill inte riskera något, säger Isak Jönsson.

Dessutom har Jakob Glasberg problem med framsidan av låret.

Tillbaka från skada är däremot anfallaren Fatawu Safiu.

TFF kommer i veckan också få klarhet i vilka de ska möta nästa helg, den 14 mars. Det beror på vilka lag som går vidare i Svenska Cupen i helgen. Huvudalternativet är Falkenberg men om de går vidare måste TFF hitta en annan motståndare nästa lördag.

– Vi hade kunnat möt Halmstad som har åkt ut men jag vill inte möta dem för vi möter dem tidigt, redan den 18 april, säger Kristian Haynes.

Men på söndag möter TFF alltså en seriekollega när de ställs mot Öster i Tipshallen.

– Det blir intressant att se var vi står. Med tanke på hur det blåste mot Landskrona ska vi inte förakta att spela inomhus, ler Kristian Haynes, som tar ut matchtruppen efter lördagens träning.

Matchen mot Öster går alltså se på trelleborgsallehanda.se, tack vare att vår systertidning Smålandsposten sänder matchen.

Jonas BergströmSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons