Annons

Omsorgsfullt val av underlag bäddade för FCT:s andra raka seger

Mot FC Bellevue på hemmaplan tvingade FCT fram misstag hos det konstgräs-vana bortalaget och vann komfortabelt med 3–0. ”Bellevue spelar året om på konstgräs. Varför ska vi bjuda på det då?”, säger FCT-tränaren Ojiego Chimezie.
Fotboll • Publicerad 16 april 2022 • Uppdaterad 18 april 2022
Samuel Möller (vänster) omfamnas av Kevin Harletun (höger) efter Möllers 1–0-mål.
Samuel Möller (vänster) omfamnas av Kevin Harletun (höger) efter Möllers 1–0-mål.Foto: Tomas Nyberg

FCT inledde sin hemmapremiär med en rasande press. Gästande FC Bellevue, som på förhand sågs som ett aspirerande topplag, gavs inte många sekunder med bollen.

– Vi spelade som vi vill spela i första halvlek. Vi trycker ner Bellevue och visar att vi vill mer än dem, säger FCT:s tränare Ojiego Chimezie.

Annons

Inför matchen tog FCT beslutet att förlägga hemmamatchen på naturgräset på Ymorvallens A-plan, istället för på Köpingeplanens konstgräs.

– Jag hade ett bra snack med vår lagledare Johnny [Lindholm], och med spelarna. Bellevue spelar året om på konstgräs. Varför ska vi bjuda på det då?, säger FCT-tränaren och fortsätter:

– Som vi spelar kommer vi att pressa. Gör vi det på en gräsmatta som inte riktigt är hundra så kommer det gynna oss.

Draget gav nästan omedelbart resultat. FCT-spelarna vann både första- och andrabollar, mycket på grund av att hemmaspelarna lyckades läsa bollstudsarna tidigare än sina motståndare.

Samuel Möllers 1–0-mål, där han hann före en utrusande målvakt och kunde chippa in bollen, var ett exempel. Framförallt 2–0-målet var ett resultat av spelare på ovant underlag. När Bellevues målvakt skulle rensa undan en förlupen boll kom en tuva emellan och bortamålvakten sparkade hål i luften.

FCT:s Denis Malovic höll sig framme och gjorde ett utav karriärens enklaste mål.

210 centimeter långe mittbacken Andreas Hansson släppte ingen Bellevue-spelare över bron.
210 centimeter långe mittbacken Andreas Hansson släppte ingen Bellevue-spelare över bron.Foto: Tomas Nyberg

Nyförvärvet Kevin Harletun skulle därefter hinna med att göra sitt andra mål för säsongen från straffpunkten innan första halvlek var över.

– Det har gått skitbra med Kevin. Han springer väldigt mycket för laget, och det gjorde han även i förra matchen. Han försöker göra så mycket han kan för laget, säger Ojiego Chimezie.

I andra halvlek spelade FCT med lägre utgångspunkt och Bellevue fick mer tid med bollen.

– Vi leder med 3–0 och vill avvakta lite och vara försiktiga. Vi vill inte släppa in någonting och satsar på kontring istället, säger FCT-tränaren som fick se ett kompakt hemmaförsvar.

Fotboll, division fyra

FCT–FC Bellevue 3–0 (3–0)

Målskyttar, FCT: 1–0 Samuel Möller (25), 2–0 Denis Malovic (31), 3–0 Kevin Harletun (39).

Annons

210 centimeter långe Andreas Hansson i FCT:s mittförsvar vann av, förklarliga skäl, nickduellerna och tillsammans med sina försvarskollegor satte han stopp för bortalagets offensiva attacker.

– Det var stabilt, vi har en bra organisation så det blev en ganska enkel seger. Vi släpper inte igenom någonting, sen har vi Dennis [Peterson, FCT:s målvakt] därbak. Det är en jättetrygghet, säger Hansson.

”Vi har vår målsättning att g upp och med den känslan som finns i laget ser jag inte det som en omöjlighet.”
Andreas Hansson, FCT-spelare

Även FCT:s tränare var nöjd med lagets defensiva arbete.

– Vi har varit stabila nu försvarsmässigt under de två inledande matcher, och det är något vi har lagt väldigt mycket tid på, säger Ojiego Chimezie som kan pusta ut efter att ha inlett serien med två raka vinster.

– Det känns bra, det är precis den starten jag önskat mig. De två tidigare säsongerna har vi haft dåliga starter så det har vi pratat mycket om, säger FCT-tränaren.

– Vi har vår målsättning att gå upp och med den känslan som finns i laget ser jag inte det som en omöjlighet, säger Andreas Hansson.

André SpångSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons