Annons

Nyförvärvet: ”En rolig satsning att vara med på”

Johan Blomberg ville flytta hem till Lund och då blev TFF ett bra val socialt, men även sportsligt. ”Min känsla är att vi kan göra en bra säsong”, säger 33-åringen, som inte ansluter till laget förrän om en vecka.
Fotboll • Publicerad 31 januari 2021
Johan Blomberg (till vänster) i Sundsvalls blåa tröja i en allsvenska match mot Helsingborgs Daniel Hafsteinsson hösten 2019. I år får Blomberg möta HIF i TFF:s blåa tröja.Foto: Erik Mårtensson/TT

På söndagsförmiddagen blev det officiellt. Johan Blomberg lämnar Gif Sundsvall och förstärker TFF. Den 33-årige yttermittfältaren som har gjort 148 allsvenska matcher har skrivit på för två år med TFF.

Han ska snart bli pappa för tredje gången och då ville familjen flytta hem till Skåne och Blombergs födelseort Lund.

Annons

– Det känns jättekul. Vi ville gärna flytta hem till Lund och då blev Trelleborg en jättebra lösning både socialt och fotbollsmässigt, säger Johan Blomberg, till TA-sporten.

Johan Blomberg gjorde förra året sex mål och fem assist i superettan för Gif Sundsvall. Nu vill han försöka göra TFF till ett topplag i serien.

– De har visserligen haft två tuffa säsonger men har nu fått in ytterligare bra spelare och verkar ha ett spännande lag på gång. Jag tycker att det är en rolig satsning att vara med på, säger Johan Blomberg.

Efter samtal med sportchef Salif Camara Jönsson och tränaren Kristian Haynes, fick han en bra känsla av TFF.

– Trelleborg har visat ett starkt intresse för mig och de gillar mig som spelare och vet var jag passar bäst. Min känsla är att vi kan göra en bra säsong, säger Johan Blomberg, i telefon på väg till Sundsvall.

Han kommer inte att ansluta till TFF-laget denna vecka, då han måste ordna med flytten från Sundsvall först. Därmed kommer han inte att spela i första träningsmatchen på lördag mot Österlen.

– Vi fick den här veckan på oss att lösa allt med flytten så det är jag tacksam för. Jag vill ansluta till laget så snabbt som möjligt, men kanske att det inte blir förrän nästa vecka igen, säger Johan Blomberg.

”Trelleborg har visat ett starkt intresse för mig och de gillar mig som spelare och vet var jag passar bäst. Min känsla är att vi kan göra en bra säsong.”
Johan Blomberg, nyförvärv i TFF.
Fakta

Johan Blomberg

Född: 14 juni 1987.

Position: Mittfältare.

Moderklubb: Lunds BK.

Klubbar i karriären: Ängelholms FF (2009-2011), Halmstads BK (2012-2014), AIK (2015-2017) Colorado Rapids (2018-2019), Gif Sundsvall (2019-2020).

Allsvenska matcher/mål i karriären: 148/23.

Aktuell: Klar för två år med TFF.

Jonas BergströmSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons