Annons

Nye tränaren fick se Pingvin förlora – på distans

Alfred Meitmann hade en udda debut som tränare för Pingvin. Han försökte coacha sitt lag framför datorskärmen, men där fick han se Pingvin förlora igen – denna gång mot Malmö.
Rugby • Publicerad 28 maj 2023
Alfred Meitmann när han spelade förra året. Nu är han tränare för Pingvin.
Alfred Meitmann när han spelade förra året. Nu är han tränare för Pingvin.Foto: Christer Thorell

Pingvins herrar har inte fått någon rolig start på säsongen. Mot Malmö kom den andra raka förlusten, 22–29.

Det var första matchen som huvudtränare för Pingvinprofilen Alfred Meitmann, som fått ta över som tränare sedan Karl Savimaki lämnat uppdraget, efter förra veckans premiärförlust mot Lugi.

Annons

29-årige Alfred Meitmann har spelat i Pingvin i många år och var med och tog SM-guld i höstas. Han har varit med i ledarstaben under våren men har nu tillfälligt fått huvudansvaret.

Han hade dock sedan en tid tillbaka meddelat att just denna helg skulle han vara bortrest. Därför fick han i sin första match som huvudtränare följa laget framför datorn.

– Jag följde matchens livesändning och hade kontakt med dem på plats, jag skickade lite meddelanden till dem, sedan hade vi gjort upp en plan inför matchen, berättar Alfred Meitmann.

De som coachade Pingvin på plats var Otar Gviniashvili, comebackande Fredric Weiland, som fick ställa upp för en match, och inhopparen Johan Vuris.

Trots att Meitmann skickade feedback under matchens gång blev det en ny förlust. Malmö vann en jämn match med 29–22.

– Vi har mycket att jobba på och det är laget fullt medvetet om också. Malmö är duktiga och samspelta och de är för närvarande bättre tränade än oss, i slutet har de mer ork än vad vi har, konstaterar Alfred Meitmann.

Avhoppande tränaren Karl Savimaki var irriterad efter förlusten i premiären över att spelarna inte tränat tillräckligt. Alfred Meitmann anser också att spelarna måste träna mer.

– Vi är otränade. Vi måste bli fler på träningarna och göra det hårda jobbet nu i några veckor. Det är duktiga killar i laget och de har en bra grund att stå på. Nu ska vi bara orka hela matcherna, säger Alfred Meitmann.

Rugby, allsvenskan

Malmö–Pingvin 29–22

Pingvin: Vano Margalitadze 10, Sigge Petersson 7, Borislav Borisov 5.

Pingvin har nu noll poäng efter att halva södra allsvenskan spelats. De två första lagen går vidare till höstens nationella allsvenska serie, där sex lag kommer att göra upp om SM-medaljer. Treorna i de regionala allsvenska serierna får möta varandra i placeringsmatcher. Pingvin måste vinna minst en av de två matcher som återstår för att nå dit.

Tidigare har Pingvin varit överlägsna i den södra regionen. Nu är situationen en annan.

Annons

– Malmö och Lugi har blivit mycket bättre och har landslagsspelare. Vi har tappat lite men i grund och botten har vi en bra nivå. Vi har absolut inte gett upp, vi har den kvalitén att vi kan slå dem, säger Alfred Meitmann.

”Vi har mycket att jobba på och det är laget fullt medvetet om också.”
Alfred Meitmann, tränare Pingvin.

Målet för Pingvin är att en argentinsk tränare verksam i Spanien ska leda laget framöver. Enligt Pingvins ordförande rör det sig om en välutbildad tränare, som om allt faller på plats kan ansluta i augusti eller september. Fram till dess får Alfred Meitmann ha huvudansvaret.

Nästa match är den 10 juni borta mot Lugi, innan Pingvin avslutar den södra allsvenskan hemma mot Malmö den 1 juli.

Bättre start har Pingvins damer fått, som i allsvenskan spelar under konstellationen Skåne Ladies. I lördags blev det förkrossande 76–0 mot Uppsala/Berserkers på Gylle stadion och laget har inlett säsongen med två storsegrar.

Jonas BergströmSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons