Annons

Lyckad tenta följdes upp av förlust – ”Som att någon drar ner rullgardinen”

ÖT-Smygehuks mittfältare Marcus Lundell vara nära att missa lagets match mot Skabersjö IF under torsdagen på grund av en tenta. Den klarades av fint, desto mer nedslående var ÖT Smygehuks insats. ”Idag var det riktigt dåligt, det kändes som att vi inte hade någon energi alls”, säger ÖT:s ekonomistudent efter 2–1-förlusten.
Fotboll • Publicerad 2 juni 2022 • Uppdaterad 30 augusti 2022
Marcus Lundell i ÖT Smygehuk FF testar Skabersjös målvakt.
Marcus Lundell i ÖT Smygehuk FF testar Skabersjös målvakt.Foto: André Spång

Det var rejält besvikna miner hos ÖT Smygehuk-spelarna efter 2–1-förlusten mot Skabersjö IF hemma på Smygehamns IP.

Kan hända en obekant känsla för spelarna som under säsongen har haft för vana att utgå med segern och ligger tvåa efter nio matcher.

Annons

– Jag tror det låser sig, spelarna är inte vana vid att vara i den här situationen. Plötsligt börjar folk prata om att vi snart leder serien. Då tänker vi för mycket och det blir en negativ effekt, säger ÖT Smygehuk-tränaren Nicklas Nilsson och tillägger:

– Skabersjö är ett lag vi ska slå.

”Det är bara att bryta ihop och ta nya tag. Det tråkiga nu är att vi har vi ett läge att blanda oss in i toppstriden. Men vi håller på att slänga bort allting, nu är lagen ikapp oss.”
ÖT Smygehuk-tränaren Nicklas Nilsson

Det såg mycket väl ut att bli så efter matchens första 45 minuter. Fredrik Halili hade gett ÖT ledning i den 17:e minuten och spelet flöt på i behaglig takt för hemmalaget.

– Jag tycker vi har bra koll, iallafall under de första trettio minuterna. Då ligger vi rätt i banan och vi spelar enkel fotboll. Vi kommer runt och hittar fötter på medspelare, säger ÖT-tränaren.

–Men sen är det bara som att någon drar ner rullgardinen.

Andra halvlek präglades av kamp, och duellspel. Skabersjö var hetare för dagen och lyckades vända på steken. 1–0 hade blivit 1–2 när matchuret började ticka uppåt 90 minuter.

– Idag var det riktigt dåligt, det kändes som att vi inte hade någon energi alls. Vi var tvåa i varenda duell. Det brukar inte vara såhär, säger ÖT Smygehuks mittfältare Marcus Lundell som hade en boll inne när hemmalaget jagade kvittering.

ÖT:s Philip Bengtsson pressar en bollhållande Skabersjö-spelare.
ÖT:s Philip Bengtsson pressar en bollhållande Skabersjö-spelare.Foto: André Spång

Men målet dömdes bort. Samtidigt som Lundell vände hemåt för att förbereda sig för avspark vid mittlinjen vinkade den assisterande domaren för att bollen var ute i ett skede som föranledde ÖT:s kvittering.

ÖT-spelarna protesterade högljutt – förutom en: Marcus Lundell.

Varför reagerade inte du?

Annons

– Nej, men linjedomaren står ju precis där. Så det är ingenting att göra åt, säger han.

– Jag brukar hålla min ilska inom mig. Det kommer ut i spelet istället och inte i snacket på planen, säger 22-åringen som missade uppvärmningen, men hann precis till matchstart.

– Jag pluggar ekonomi, i Lund. Jag kom direkt från en tenta och hann inte värma upp.

Hur gick tentan?

– Jag tror det gick helt okej, bättre än matchen, säger Marcus Lundell.

ÖT Smygehuk kom aldrig närmare en kvittering än Lundells bortdömda mål.

Varför förlorar ni idag?

– Oskärpa framför mål, och alldeles för många bolltapp centralt. Det är så vi tappar matchen, säger tränare Nicklas Nilsson.

Fotboll, division sex

Östra-Torp Smygehuk FF–Skabersjö IF 1–2 (1–0)

Mål, ÖT Smygehuk: Fredrik Halili.

ÖT Smygehuk har trots förlusten fortfarande andraplatsen i besittning men avståndet till trean Västra Ingelstad har krympt och nu ligger lagen på samma poäng. Västra Ingelstad har dessutom en match mindre spelad.

– Det är bara att bryta ihop och ta nya tag. Det tråkiga nu är att vi har ett läge att blanda oss in i toppstriden. Men vi håller på att slänga bort allting, nu är lagen ikapp oss, avslutar ÖT Smygehuks tränare Nicklas Nilsson.

André SpångSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons