Annons

Lilla Beddinge laddar med boxning på försäsongen – ”Vi utgår från spel”

Boxning, fyspass och bollträning. Lilla Beddinges damer laddar för fullt inför den kommande säsongen i division fyra. Laget, som blev uteslutet i slutet av förra säsongen på grund av spelarbrist, tänker inte ge sig utan kämpar för att få ihop tillräckligt många spelare för att kunna genomföra säsongen. ”Vi utgår från spel”, säger lagets Lina Ransvi.
Fotboll • Publicerad 17 februari 2022
Lilla Beddinges damer under en träning i slutet av förra säsongen.
Lilla Beddinges damer under en träning i slutet av förra säsongen.Foto: Tomas Nyberg

Lilla Beddinge tvingades lämna walkover, på grund av spelarbrist, i fjolårssäsongens näst sista omgång. En walkover för mycket visade det sig då laget blev uteslutet från division fyra.

Sedan dess har framtiden varit osäker för damlaget, men med en dryg månad till seriestart lämnar lagets Lina Ransvi positiva besked.

Annons

– Vi utgår från att vi kommer spela, säger hon.

”Det sista som lämnar kroppen är hoppet.”
Lina Ransvi, Lilla Beddinges damer

I dagsläget har Lilla Beddinge runt femton spelare i laget, och åtta-nio stycken på träningarna.

– Vi är ju ett blandat gäng av unga och lite äldre, vi kämpar och tränar på. Vissa har ju småbarn, så det gäller att få ihop livspusslet, säger hon.

På försäsongen har den skrala truppen tränat hårt för att vara god form, undvika skador och orka med en full säsong.

– Vi har haft fyra onsdagar nu när vi varit på Anderslövs gym. Vi har tränat boxning och genomfört fyspass. Man ska ju både orka och hålla i 90 minuter, säger Ransvi.

Lilla Beddinge hade en träningsmatch inbokad den 20 februari. En match som blev inställd.

– Det var motståndarlaget som fick ställa in. Vår tränare har sagt att han håller på och fixar fler träningsmatcher inför seriestart, berättar Ransvi.

Om Lilla Beddinge under serien inte skulle få ihop tillräckligt många spelare för en elvamannamatch finns möjligheten att istället spela nio-mot-nio.

– Då måste man anmäla sig några dagar innan matchen. Det var ett lag förra året i serien som bara spelade nio-manna, men vi kommer satsa på att spela elvamanna. Men visst finns det alternativet, säger Lina Ransvi och lägger till:

– Det sista som lämnar kroppen är hoppet.

André SpångSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons