Annons

Klagstorp på fallrepet när spelare har lämnat – stor osäkerhet inför seriespelet

Klagstorps IF lider akut brist på spelare inför helgens fotbollspremiär i division sex. Risken är stor att klubben inte kan ställa ett lag på benen när det vankas premiär på söndag. Beslutet om att dra sig ur eller inte är ännu inte fattat.
Fotboll • Publicerad 6 april 2022
Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix / TT
Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix / TTFoto: Johansen, Carina

Elva lag kan bli tio i årets division sex södra Skåne. Klagstorps IF har tappat närmare 15 spelare sedan förra säsongen.

– Senast i måndags valde fem spelare att gå till Gylle på ett bräde, berättar Johan Persson, ordförande i Klagstorps IF, som berättar att han och andra i styrelsen jobbat hårt under en längre tid för att få ihop ett lag.

Annons

Bara några dagar innan premiären ser det inte ljust ut.

– Jag vågar inte svara på hur det blir. Det lutar inte åt att det blir något positivt, säger Johan Persson, som varit aktiv i Klagstorp i 50 år.

Klubben har alltid kunnat ställa ett serielag på banan, även om det såg problematiskt ut för tre år sedan när hela laget lämnade. Då kom Christian Nilsson in som ny tränare, klubben gick ned en division och kunde starta om med nya spelare.

Den här gången har lockropen efter fotbollsspelare till Klagstorp inte lyckats. Johan Persson berättar att de spelare som är kvar får bestämma hur det blir. Om det blir spel blir det spel under speciella premisser, med en tunn trupp.

Just nu råder det massor av frågetecken runt laget. Johan Persson berättar att man informerat Skånes fotbollförbund om läget. Skulle det inte bli spel i år ligger fokus på att komma tillbaka och få ett lag i spel 2023.

– Gislöv hade det tufft förra säsongen, nu har de fått fart igen. Andra klubbar har pausat ett år och sedan kommit tillbaka, det kan vi också göra, säger Johan Persson.

Klagstorps ordförande säger att de närmaste dagarna får avgöra hur det blir med seriespelet.

Enligt spelprogrammet ska Klagstorp möta Väster Ingelstad på bortaplan i premiären på söndag.

”Gislöv hade det tufft förra säsongen, nu har de fått fart igen. Andra klubbar har pausat ett år och sedan kommit tillbaka, det kan vi också göra.”
Johan Persson
Björn GustavssonSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons