Annons

Kanonstart bäddade för seger mot Trojan

I en händelserik match där försök, målsparkar, gula och röda kort avlöpte varandra, segrade Pingvin till slut med 47–20. Hemmalaget kom ut starkast, och trots numerärt underläge under stora delar av matchen kunde Pingvin avfärda motståndet från Norrköping.
Rugby • Publicerad 9 juli 2022 • Uppdaterad 11 juli 2022
David Abashidze kramas om av lagkamraterna efter ett lyckat försök.Foto: Mårten Svemark

Redan efter fem minuter hade Pingvin, till publiken på Gylle stadions stora förtjusning, lyckats med två försök. Noel Strandqvist var först ut med att leverera poäng till hemmalaget i en match som skulle visa sig bli ordentligt svängig.

– Det kändes bra idag. Vinst var målsättningen. Men det var en konstig match, väldigt mycket upp och ner. Vi fick till det stundtals, och stundtals fick vi inte alls till det. Men i slutändan uppnådde vi det vi ville, säger en förhållandevis nöjd Noel Strandqvist efter matchen.

”– Det kändes bra idag. Vinst var målsättningen. Men det var en konstig match, väldigt mycket upp och ner. Vi fick till det stundtals, och stundtals fick vi inte alls till det.”
Noel Strandqvist
Annons

För även om hemmalaget kom ut starkast och öppnade matchen genom att göra 14–0, svängde matchbilden helt och hållet när Pingvins Vano Margalitadze blev tilldelad ett rött kort i den 23:e matchminuten.

Numerärt underläge för Pingvin resterande del av den första halvleken innebar att Trojan kom tillbaka, och halvtidsresultatet skrevs till 14–15.

Endast 14 man starka, och under en tiominutersperiod i andra halvlek 13 man till följd av ett gult kort, lyckades Pingvin vända och vinna matchen.

Högst delaktig i vändningen var lagkapten Linus Ahlgren, som med sina två försök såg till att Pingvin sprang ifrån Trojan både spelmässigt och resultatmässigt i andra halvlek.

Pingvins lagkapten Linus Ahlgren fångas upp av en Trojan-spelare.Foto: Mårten Svemark

Lagkapten Ahlgren summerar matchen:

– Det var både upp och ner i matchen. Vi kom ut och startade starkt, och gjorde två försök inom fem minuter. Sedan fick vi ett rött kort och började släppa dem bakom oss lite. Sedan även ett gult och vi fick spela med två man mindre. I andra halvlek hade vi vinden i ryggen och spelade mycket bättre.

Den andra matchen i superallsvenskans fjärde omgång mellan Enköping och Stockholm Exiles slutade 24–14, vilket betyder att Pingvin går upp i serieledning efter fyra spelade matcher. I nästa match väntar just tabelltvåan Stockholm Exiles på bortaplan.

I allsvenskan för damer slog Skånelaget, med flertalet Pingvinspelare i laget, Vänersborg med klara 48–5.

Rugby, superallsvenskan

Pingvin–Trojan 47–20

Poäng, Pingvin: Sigge Petterson 12, Linus Ahlgren 10, Noel Strandqvist 5, David Abashidze 5, Anton Petrowitsch 5, Nicolas Edwards 5, Victor Hounou 5

Simon DelbrantSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons