Annons

Isak Jönsson poängräddare för TFF med sen kvittering

TFF var återigen det bättre laget på planen, men hade svårt att göra mål. Efter en missad straff var det i stället Landskrona som tog ledningen. Men efter en lyckad forcering tog TFF ändå en poäng med sig från Skånederbyt under lördagen.
Fotboll • Publicerad 28 maj 2022
Skånederby och en del tuffa dueller. Här mellan Fritiof Björkén och Mohammed Saeid mot Landskronas Melker Heier.Foto: MATHILDA AHLBERG

Efter en mållös första halvlek, och ett par halvchanser var det TFF-trycket till trots Landskrona som tog ledningen efter en kontring i den 67:e minuten. En kommunikationsmiss gav gästernas Eric Pärsson fri lejd mot mål, och anfallaren kunde runda Kasper Kristensen och sätta dit 0–1.

I jakten på en kvittering kastade TFF-tränaren Kristian Haynes upp mittbacken, och publikfavoriten, Isak Jönsson i anfallet. Det gav resultat.

”I forceringar så är det grymt att ha en spelare som mig som bara går upp och tar alla dueller som ges.”
Isak Jönsson, TFF.
Annons

I matchens sista minut fick Henry Offia bollen till vänster i Landskronas straffområde och spelade in den till en felvänd Isak Jönsson.

– Jag försöker trycka ner deras mittback och jag vet att jag har styrkan med mig. Så får jag en väldigt bra touch och vänder bort honom helt och sätter den i mål på andra, säger 23-åringen.

Lite måltjuvsmål?

– Ja, lite. Jag blev lite Inzaghi där, säger Isak Jönsson och skrattar.

Målet är hans tredje för säsongen, på bara fyra startade matcher. Med den statistiken är han näst bäst i TFF, tillsammans med Fritiof Björkén. Bäst i laget är Henry Offia, som gjort fyra.

– I forceringar så är det grymt att ha en spelare som mig som bara går upp och tar alla dueller som ges. Det har studsat med mig nu, det är skönt att det gör det, säger Isak Jönsson.

Trots en förlösande kvittering och en sen poängräddning så var det många med besvikna miner i TFF efter matchen. Hemmalaget var spelförande, och borde tagit ledningen i den första halvleken när straffspecialisten Mohammed Saeid fick chansen från elvameterspunkten. En briljant enhandsräddning från Amr Kaddoura i Landskronamålet höll dock Saeid från målprotokollet.

”Vi ska vinna fler fotbollsmatcher, det är hur vi ska förändra det.”
Stefan Jacobsson, assisterande tränare i TFF.

Det var en besviken assisterande tränare i form av Stefan Jacobsson som mötte pressen efter matchen.

– Det är en väldig besvikelse över att det bara är en poäng. Sen får man titta sanningen i vitögat och vi är ju inte tillräckligt kvalitativa på den sista tredjedelen. Det saknas tyvärr lite spets där, säger Stefan Jacobsson.

– Det känns väldigt bittert i en sådan här match där vi både i motvind och medvind kontrollerar matchen, fortsätter han.

Annons

Vad ska ni göra annorlunda?

– Vi ska vinna fler fotbollsmatcher, det är hur vi ska förändra det. Men först ska vi vila nu. Vi saknar ju lite viktiga pjäser, Bödvar (Bödvarsson, skadad) som var i fin form när han försvann och Johan (Blomberg, skadad) som haft problem flera matcher nu, och även Haris (Brkic, avstängd) och hans fina fot som saknas lite i dag, säger Stefan Jacobsson.

Isak Jönsson med en samlad firargest efter 1–1-målet i den sista matchminuten mot Landskrona.Foto: MATHILDA AHLBERG

Men målskytten och poängräddaren, Isak Jönsson, är inte orolig.

– Det är ett typiskt derby och det är olyckligt i början. Sen kör vi på som vi ska göra, tar inte ner huvudet och får in ett mål till slut, säger han.

– Det är en trubbig start för oss i år, men innan denna matchen så hade vi bara tre poäng upp till kvalplats. Hade vi vunnit nu så hade vi varit där, så man ska inte stirra sig blind på läget, det har bara gått tio matcher, fortsätter han.

När spelarna presenterades fick han det klart högsta jublet, och även efter målet när han stoppade ett inspel från Landskrona i matchens sista minuter rev han ned stora applåder.

– Det är ju hur kul som helst, jag ler både inombords och utåt. Det går ju inte att undgå att publiken klappar högre ibland, och det är otroligt skönt att de har ens rygg, säger Isak Jönsson.

Nu väntar uppehåll för TFF innan laget möter serieledande Halmstad BK på bortaplan den 28 juni. Glädjande för klubben är dock att publiksiffran mot Landskrona är den högsta i år; 1 451 personer.

Fotboll, superettan

TFF–Landskrona 1–1 (0–0)

0–1 Eric Pärsson (67'), 1–1 Isak Jönsson (90').

TFF: Kasper Kristensen – Fritiof Björkén, Isak Jönsson, Mikko Viitikko (Jesper Modig, 69'), Anton Tideman – Herman Hallberg, Mouhammed-Ali Dhaini, Simon Amin – Mohammed Saeid, Nicolas Mortensen, Henry Offia.

Niklas Gyberg IvarssonSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons