Annons

IFK satsar på avancemang – trots Malmö FF

IFK Trelleborg åkte ur division två i höstas. Nu siktar klubben på att ta sig tillbaka så snabbt som möjligt.
– Det är både lagets och klubbens målsättning. När vi gör det och hur vi gör det återstår att se, säger Sanne Örlegård, assisterande tränare i IFK.
Fotboll • Publicerad 1 juni 2021
Maja Ahlström i duell med Felicia Zammal under maj månads sista träningspass. På lördag är det premiär för IFK-damerna.
Maja Ahlström i duell med Felicia Zammal under maj månads sista träningspass. På lördag är det premiär för IFK-damerna.Foto: Björn Gustavsson

Fotbollssäsongen 2021 kommer att genomföras med dubbelmöten och utan kval. Förstaplatsen i division tre sydvästra Skåne känns på förhand vikt åt Malmö FF. MFF skövlade allt motstånd i division fyra förra året och väntas göra detsamma i division tre.

– Det ska spelas om det, men det är ju ett ljusblått lag som är ganska stora favoriter, konstaterar Joakim Persson, tränare i IFK Trelleborg.

Annons

Möjligheten för IFK ligger i att den bästa tvåan i de tre skånska division tre-serierna också går upp till division två.

– Det är i alla fall så vi har tolkat det; den bästa tvåan går upp, säger Joakim Persson.

IFK Trelleborg förfogar över en bred trupp, vilket lär behövas under en säsong med 20 matcher där den sista spelas den 20 november. Flera spelare har anslutit från Gislövs IF, som tvingats lägga ned sitt damlag. Bland nyförvärven märks också ytterbacken Evelina Jönsson, som gör comeback i IFK.

Nu kommer matcherna tätt. Sanne Örlegård konstaterar att det blir ett kort sommaruppehåll, när en match spelas den 11 juli och nästa match den 8 augusti.

– Det gäller att matcha klokt och att träna klokt för att det ska hålla hela vägen. Det blir en belastning på tio månader i rad. Vi har varit igång sedan i januari och i och med att vi inte har fått något specifikt datum har vi varit tvungna att köra på, säger Sanne Örlegård, som anser att en enkelserie med start i augusti med ett eventuellt kvalspel hade varit det bästa alternativet.

En lång försäsong följs nu av en lång säsong. Lindeborg på bortaplan är först ut på lördag.

Joakim Persson gör sin sjätte säsong i ledarstaben kring IFK Trelleborgs damer, den första som huvudtränare.

– Jag tror aldrig att vi har haft så här bred trupp. Jag tycker att det ser bra ut, säger han.

”Det gäller att matcha klokt och att träna klokt för att det ska hålla hela vägen.”
Sanne Örlegård.
Fakta

IFK Trelleborg

Serie: division tre sydvästra Skåne

Nya spelare: Lisa Kempe, BK Höllviken, Elin Kronvall, Gislövs IF, Carolina Schmidt, Gislövs IF, Tove Ahlgren, Gislövs IF, Lina Nilsson, Gislöv, Emilia Lorentzon, Vellinge IF, Josefine Lorentzon, Vellinge IF, Evelina Jönsson, comeback, Hedvig Persson, comeback, Ina Sramek, Gislövs IF, Savannah Meglic, Gislövs IF

Förlorade spelare: Jessica Nordin, slutat, Sofia Asp, slutat

Förra säsongen: Elva i division två

Tränare: Joakim Persson, huvudtränare, Patrik Andersson, Robert Zetterqvist och Sanne Örlegård, assisterande tränare

Premiärmotstånd: Lindeborgs FF borta lördagen den 5 juni

Övriga lag i serien: Malmö FF, Dalby Gif/Genarps IF, BK Höllviken, NK Croatia, Lunds BK, Kvarnby IK, Hallands Nations FF, Husie IF, Veberöds AIF

IFK Trelleborgs damer tränar inför seriepremiären 2021. Sanne Örlegård kommunicerar med Ina Sramek och Manda Lundmark.
IFK Trelleborgs damer tränar inför seriepremiären 2021. Sanne Örlegård kommunicerar med Ina Sramek och Manda Lundmark.Foto: Björn Gustavsson
Björn GustavssonSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons