Annons

IFK:s dubbeltapp till konkurrent: ”Ingen logik”

IFK:s förberedelser för division två är i full färd. Nu påverkas arbetet av att skyttekungen Kevin Fridlund samt Oskar Malmgren lämnar projektet. ”Inte riktigt samma ambitioner”, säger Fridlund.
Fotboll • Publicerad 5 november 2022 • Uppdaterad 7 november 2022
Kevin Fridlund lämnar Trelleborgsfotbollen efter att ha spelat i både FCT och IFK. Förra säsongen vann han skytteligan i division tre med 22 mål på 22 matcher.
Kevin Fridlund lämnar Trelleborgsfotbollen efter att ha spelat i både FCT och IFK. Förra säsongen vann han skytteligan i division tre med 22 mål på 22 matcher.Foto: Jonas Bergström

IFK:s tränare Nezir Mehmeti, som förlängt över två säsonger, är glasklar kring att föreningen ville behålla duon, men att de inte ville stanna.

– Det är två duktiga spelare som tyvärr lämnar, men det är helt upp till dem själva. Det är ingen större grej med det, säger Mehmeti.

Annons

Varför lyckades ni inte behålla dem?

– Det var lite olika anledningar, mest att vi aldrig kom fram till överenskommelser om kontrakten. Man får respektera att de väljer att sticka till andra föreningar för lite mer betalt. För mig är det ingen logik i att gå till samma serie. Men det är deras beslut, säger han och tillägger:

– Det är anledningen till att de stack dit. Det har ingenting med något annat att göra.

Tränaren är noggrann med att hylla spelarnas insatser för IFK.

– Kevin är nog den som överraskat mig mest. Han har visat sig vara en anfallare med både offensiva och defensiva kvaliteter. De har betytt mycket båda två.

Den offensive mittfältaren Oskar Malmgren är själv inne på ett lite annat spår kring varför han lämnar.

– Det är blandade känslor. Det är tråkigt i och med att vi har haft en så bra grupp spelare. Men jag kände att det var dags att testa något nytt, ett annat lag, säger Oskar Malmgren.

Varför?

– Det var väl olika saker. Men jag kände att jag behövde ny motivation till att utvecklas, och jag tror det är bäst att få det genom att utmana sig själv i ett nytt lag. Inte känna sig lika säker på att alltid få spela och så vidare.

Handlade det om kontrakten?

Annons

– Nej. Till största del om en ny sportslig utmaning.

Malmgren menar att Rosengård har en tydlig målsättning kring att man vill uppåt i divisionerna.

”Det verkar som att de kommer satsa mer för det jämfört med IFK.”
Kevin Fridlund
Oskar Malmgren på Vångavallen mot Lilla Torg.
Oskar Malmgren på Vångavallen mot Lilla Torg.Foto: Simon Delbrant

Också Kevin Fridlund känner blandade känslor inför uppbrottet.

– Jag byter lag för att Rosengård kontaktade mig. Jag hade ett snack med dem och deras vision är att ta klivet upp från tvåan till ettan. Det verkar som att de kommer satsa mer för det jämfört med IFK Trelleborg, inte riktigt samma ambitioner där, säger Fridlund.

– Sedan är det ett etablerat division två-lag som varit i toppen två år i rad men fallit på målsnöret båda åren. Det känns som det kan bli detta året de tar klivet upp. Jag vill pröva och se hur det känns.

Har lön och kontrakt spelat in?

– Nej, det var hyfsat lika kontrakt ändå. Det skiljde kanske inte jättemycket. Jag känner att Rosengård har större chans att ta klivet upp och därför valde jag att pröva och se.

– På snacket som jag haft med styrelsen i Rosengård låter det som att de kommer se till att ha ett bra lag.

Mehmeti berättar att IFK framöver har ett gäng spelare som ska provträna, spelare från både division två och ett.

– Det är full rulle, vi försöker hitta de bästa spelarna som passar in här, säger tränaren.

Fakta

IFK Trelleborg 2023

Klara spelare för IFK inför nästa säsong: Maltin Cocu (ny från LB07), Rasmus Fridolf, Adi Hadzikadunic, Jacob Christiansen, Linus Jankovic Kron (ny från Malmö City), Paolo Lilja, Liam Eriksson (ny från BK Höllviken), Theo Ankrah, Walter Kruse, Ludvig Johansson, Dani Alkic, Emil Lilius (ny från BK Höllviken)

Ledare: Nezir Mehmeti (huvudtränare), Billi Lundin Nakaew (assisterande tränare)

Markus HälljeSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons