IFK förlorade efter tidigt baklängesmål – igen

IFK Trelleborgs damer förlorade under onsdagskvällen borta mot Nike. Slutsiffrorna skrevs till 6–2 (3–1) efter tidiga baklängesmål i både första och andra halvlek. ”Det är precis det som händer ändå, det som inte får lov att hända,” säger IFK:s tränare, Joakim Persson.
Fotboll • Publicerad 11 maj 2022
Nyförvärvet Amanda Ohliw gjorde ett av IFK:s två mål. Arkivbild. Foto: Sanne Örlegård/privat.Foto: Privat

Flera gånger under säsongsupptakten så har IFK Trelleborg fått en tidig kalldusch efter baklängesmål i matchens första minuter. Borta mot Nike på onsdagskvällen var det något som tränaren Joakim Persson lyfte i genomgången inför matchstart.

– Men det är precis det som händer ändå, det som inte får lov att hända, att de gör 1–0 efter fem minuter och så får vi uppförsbacke, säger Joakim Persson.

”Det är därför det är surt när de får sitt mål, som är en riktigt klar offside.”
Joakim Persson, tränare i IFK trelleborg.

Trots det, och trots att motståndet bestod av formstarka Gif Nike så lyckades IFK komma tillbaka och kvittera. Efter en knapp kvart satte nyförvärvet Amanda Ohliw ett pricksäkert skott stolpe in från utanför straffområdet.

Nästa kalldusch var bara runt hörnet dock och IFK se hemmalaget göra 2–1 trots en solklar offside enligt tränaren Joakim Persson.

– När vi kvitterat är vi inne i en bra period. Det är därför det är surt när de får sitt mål, som är en riktigt klar offside. Men sen släpper vi ju in ytterligare fyra mål så man ska inte skylla på det, men det var en bra period så det tar lite hårt på oss tyvärr, säger han.

I den andra halvleken gick sedan Nike i väg till 5–1 innan IFK kunde reducera genom en frispark i krysset från Nicole Suarez, varpå hemmalaget fastställde slutsiffrorna med matchens sista mål. Tack vare vinsten går Nike upp i serieledning med 15 poäng, samtidigt som IFK är kvar näst sist med en vinst på fem matcher.

Redan på söndag väntar nästa match, hemma mot Kvarnby.