Annons

IFK förlänger med succétränaren

Nezir Mehmeti har gjort stor succé i IFK Trelleborg, som för snart två veckor sedan vann division tre. Nu är det klart att tränaren följer med klubben upp till tvåan. ”Jätteviktigt att han stannar kvar”, säger sportchef Magnus Quist.
Fotboll • Publicerad 7 oktober 2022
IFK Trelleborgs tränare Nezir Mehmeti under ett träningspass på Vångavallen. Han fortsätter som tränare i klubben.
IFK Trelleborgs tränare Nezir Mehmeti under ett träningspass på Vångavallen. Han fortsätter som tränare i klubben.Foto: Mårten Svemark

Nezir Mehmeti har varit eftertraktad av klubbar högre upp i seriesystemet efter att ha gjort ett framgångsrikt jobb i IFK Trelleborg, som han i år förde till serieseger i division tre. På fredagen skrev tränaren på ett tvåårskontrakt med IFK Trelleborg. Därmed stannar han på Vångavallen.

– Det känns fantastiskt bra. Vi har påbörjat ett roligt projekt där vi satsar ungt och där vi hela tiden vill bli ännu bättre, säger Nezir Mehmeti.

Annons

Han har inte saknat intresse från andra klubbar.

– Tjugo minuter efter att jag skrev på för IFK ringde en klubb i division ett. Jag kunde med stolthet tacka nej, berättar Nezir Mehmeti.

Vilka klubbar är det som varit intresserade av dig?

– Det har varit klubbar i division ett och någon i tvåan. Men vilka är inte så viktigt nu. Jag har hela tiden velat stanna i IFK och jag har tagit rätt beslut, säger tränaren.

IFK är glada över att tränaren stannar.

– Självklart är vi nöjda. Nezir har varit eftertraktad av klubbar högre upp så för klubbens del är det jätteviktigt att han stannar kvar, säger Magnus Quist, sportchef i IFK Trelleborg.

Hade ni svårt att komma överens?

– Nej egentligen inte. Den sportsliga sidan var vi överens om. Vi har ett ungt och utvecklingsbart lag och på lång sikt tror vi att detta blir riktigt bra. Ekonomiskt har samtalen gått fram och tillbaka, så är det ju alltid, men båda parter är nöjda, säger Magnus Quist.

Att IFK skriver ett tvåårskontrakt med en tränare har inte varit vanligt de senaste åren.

– Vi tycker att vi har en bra tränare och det är viktigt för kontinuiteten att skriva ett tvåårskontrakt. Vi tror extremt mycket på den grupp vi har haft i år och som trivs bra tillsammans. Nezir har en stor del i det.

Annons

IFK:s sportchef anser att det var en viktig pusselbit i framtida lagbygget, att kunna förlänga med tränaren.

– Vi ser det som ett träd, hade vi fått byta ut stammen hade vi fått börja om från grunden. Nu kan vi fortsätta med de rekryteringar vi har påbörjat och få in spelare som passar in hos oss.

Hur ser det ut med förlängningar av nyckelspelare?

– Vi håller på och diskuterar för fullt. Att Nezir fortsätter gör nog att de samtalen blir lättare. Sedan har vi kommit ganska långt med nyförvärv också, även det blir mycket enklare nu när Nezir fortsätter, säger Magnus Quist.

Nezir Mehmeti märker av att många vill spela i IFK.

– Det finns ett sjukt intresse från spelare att komma till oss. Jag får frågor från spelare hela tiden. Det är vår offensiva fotboll som lockar, vi tjongar inte iväg bollen när vi har den. IFK påminner också om IFK Malmö, en svävande jätte som sovit alldeles för länge, säger tränaren.

”Sedan har vi kommit ganska långt med nyförvärv också, även det blir mycket enklare nu när Nezir fortsätter.”
Magnus Quist, sportchef IFK Trelleborg.
IFK Trelleborgs sportchef Magnus Quist.
IFK Trelleborgs sportchef Magnus Quist.Foto: Björn Gustavsson
Jonas BergströmSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons