IFK-damer kollapsade – tappade 2–1 till 2–9!

I slutet av första halvlek ledde IFK Trelleborg med 2–1 mot Lunds Bois. Men andra halvlek blev en mardröm. Laget kollapsade och föll med 2–9. ”Det är inte bra”, suckar tränaren Joakim Persson.
Fotboll • Publicerad 29 maj 2022
En av IFK:s två målskyttar, Amanda Ohliw, utmanar en försvarare i Lunds Bois. IFK-dam kollapsade i den andra halvleken då 2–2 blev till 2–9.Foto: Jonas Bergström

IFK Trelleborgs damer vill bara glömma söndagens match. I alla fall andra halvlek av den. IFK inledde matchen bra och ledde med 2–1 efter mål av Amanda Ohliw och Nicole Suarez. Ledningen höll på att stå sig till halvtidspausen, men gästerna kvitterade till 2–2 när det bara återstod minuter av den.

– I första halvlek spelar vi jättebra och gör allt rätt och vi borde haft ledningen med tre mål i paus, säger IFK-tränaren Joakim Persson, och syftade på att hans lag missade flertalet chanser.

– Det låter dumt nu, men i första halvlek hade vi grepp om matchen, fortsätter tränaren.

I andra halvlek tröttnade IFK-laget. Totalt. Och efter 2–4 efter en timmes spel rasade laget samman. Lunds Bois sprang enkelt igenom medan hemmaspelarna tittade på. Baklängesmålen kom ett efter ett.

– Jag vet faktiskt inte vad jag ska säga. Det är inte bra. Vi gör allting fel, och tyvärr känns det som att vi ger upp, suckar Joakim Persson.

IFK Trelleborgs spelare deppar efter 2–9 mot Lunds Bois.
IFK Trelleborgs spelare deppar efter 2–9 mot Lunds Bois.Foto: Jonas Bergström

Efter matchen hade han ett långt samtal med flera spelare, som var irriterade över den svaga insatsen.

IFK är skadedrabbat för tillfället och saknade flera spelare. Qendresa Krasniqi, som inte tränat på hela året efter en knäskada, fick ställa upp och spela så att IFK kunde ha en avbytare i matchen.

”Jag vet faktiskt inte vad jag ska säga. Det är inte bra. Vi gör allting fel, och tyvärr känns det som att vi ger upp.”
Joakim Persson, tränare IFK Trelleborg.

Träningsnärvaron är för närvarande låg.

– Vi har inte råd med så många skador som vi har nu, konstaterar Joakim Persson.

IFK är nu näst sist i division tre efter att ha spelat in endast sju poäng på åtta matcher.

Kommande helg, på Nationaldagen, möter IFK Klågerup. Sedan har laget ett två månaders långt sommaruppehåll till nästa match, den 6 augusti.

– Nu får vi ta nya tag mot Klågerup. Det blir en jätteviktig match för oss nu. Sedan hoppas jag att vi kan få tillbaka skadade spelare efter sommaruppehållet, säger Joakim Persson.

Fotboll, division tre

IFK Trelleborg–Lunds Bois 2–9 (2–2)

IFK: Amanda Ohliw, Nicole Suarez.

Amanda Ohliw i IFK Trelleborg utmanar en försvarare i Lunds Bois.
Amanda Ohliw i IFK Trelleborg utmanar en försvarare i Lunds Bois.Foto: Jonas Bergström