Annons

Hjälten lovade bort skorna på TA:s chatt

I söndags nickade han TFF kvar i allsvenskan. På måndagen tog han det lugnt, såg en film, åt smörgåstårta på träningen och lovade bort sina fotbollsskor.
Sport • Publicerad 23 oktober 2007
Chattade med TA:s läsare. TFF:s Rasmus Bengtsson berättade bland annat att Arsenals Kolo Toure är favoriitbacken och att Kalmar FF:s Cesar Santin är det svårtaste spelaren att möta i allsvenskan. BILD: Ann Ekstrand
Chattade med TA:s läsare. TFF:s Rasmus Bengtsson berättade bland annat att Arsenals Kolo Toure är favoriitbacken och att Kalmar FF:s Cesar Santin är det svårtaste spelaren att möta i allsvenskan. BILD: Ann EkstrandFoto: 

Samtidigt som IFK Göteborg kopplade guldgreppet i allsvenskan chattade TFF-hjälten Rasmus Bengtsson med TA:s läsare.

Det har varit mycket Rasmus Bengtsson de senaste två dygnen. Hans måljubel syntes på de flesta löpsedlarna efter hans mål mot Hammarby.

Annons

- Roligt, men jag är inte den personen som söker uppmärksamhet, jag håller mig lika gärna i bakgrunden.

I söndagskväll firade han med lagkamrater vid Lilla Torg i Malmö.

- Vissa gick vidare till uteställen efteråt, därför blev det lung träning i dag, berättade han.

På träningen bjöd TFF:s marknadsansvarige Barbro Bengtsson på smörgåstårta.

Därefter var det dags att chatta med TA:s läsare. Under en timme hann Rasmus Bengtsson med att lova ut sina skor, berätta om favoritlaget Arsenal och svara på om han kommer att sakna tränaren Conny Karlsson.

- Jag är Arsenalsupporter ända in i själen, jag är född till det. Jag missar inte en match om jag inte spelar själv.

Kommer du att spela där själv en dag?

- Nja, det var väl mer när man var 15-16 år man drömde om det. Men jag vill gärna spela i England någon gång, i någon lägre division kanske. Rasmus Bengtsson ser fram emot att spela sista matchen på ett fullsatt Ullevi. TFF är nu det enda som kan stjälpa Göteborgs gulddröm.

Bengtsson har all anledning att göra sitt yttersta.

- De som familjen brukar fira jul med är djurgårdare. Så om det ska bli en bra jul är det bäst att vi vinner mot Göteborg.

Annons

Med andra ord: IFK Göteborg bör inte ta ut några SM-guld i förväg.

Björn Gustavsson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons