Annons

Helgens höjdare: Seriesegrar och SM-guld hägrar

I helgen kan såväl IFK som FCT vinna sina serier. Och Pingvins herrar fortsätter resan mot SM-guldet. Här är fyra sporthöjdare i Trelleborg att hålla koll på i helgen.
Sport • Publicerad 23 september 2022
Så här firade IFK Trelleborg efter segern i toppmatchen mot IFK Simrishamn nyligen. Får de fira igen på söndag?
Så här firade IFK Trelleborg efter segern i toppmatchen mot IFK Simrishamn nyligen. Får de fira igen på söndag?Foto: Björn Gustavsson

1. Ska IFK bli klara för tvåan?

På söndag kan det bli uppflyttningsfest på Vångavallen. Besegrar IFK Trelleborg BK Höllviken är seriesegern klar och därmed avancemanget till division två. Matchen har avspark 15.00 och TA-sporten liverapporterar om händelserna på Vångavallen.

Annons

Följ matchen på trelleborgsallehanda.se/sport

2. Ska FCT bli klara för trean?

En timme innan IFK påbörjar sin match på Vångavallen startar seriefinalen i division fyra på Ymorvallen. Om FC Trelleborg besegrar tabelltvåan IFK Klagshamn är seriesegern klar och FCT går upp i division tre.

Matchen har avspark 14.00 på söndag och TA-sporten liverapporterar om händelserna på Ymorvallen.

Följ matchen på trelleborgsallehanda.se/sport

3. Ska TFF:s damer hålla undan?

Förra fredagen förlorade TFF mot tabelltvåan Södra Sandby. Avståndet ner till dem är nu bara en poäng. Tre omgångar återstår i division ett södra Götaland och TFF måste antagligen vinna för att hålla konkurrenten bakom sig. På lördagen åker serieledaren till Öland för match mot Färjestadens Goif. Matchen har avspark klockan 14.00.

4. Pingvin tacklar sig vidare fram mot ett SM-guld

Dramatiken kring herrarnas SM-guld i rugby tätnar. Pingvin leder Superallsvenskan, fyra poäng före Stockholm Exiles när tre omgångar återstår. På lördagen kommer Norrköpingslaget Trojan till Gylle stadion. Ju större seger Pingvin tar, desto fler poäng får laget med sig. Det blir viktigt för i år är det inget slutspel på herrsidan, utan det lag som vinner serien tar hem SM-guldet. Ska Trelleborgslaget ta sitt första SM-guld på herrsidan sedan 2003?

Annons

Pingvin–Trojan, lördag 14.00, Gylle stadion.

Jonas BergströmSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons